download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

Zarolaj.si

A+ A A-

Skupine Jeannette predstavlja Permanentno moj

Skupino Jeannette sestavlja raznolika druščina glasbenikov iz Rogaške Slatine. Navdušenci nad francoskim šansonom, swingom, bluesom…, delujejo z željo, da poustvarijo zapeljivo plesno atmosfero ob kateri se poslušalci ujamejo v večne melodije, ki zlahka zlezejo pod kožo. Zasedba Jeannette kot taka je precej sveža, kljub temu so v treh letih obstoja nanizali preko sto samostojnih koncertov doma in drugod. Velja omeniti sodelovanje s slovenskim kulturnim društvom Cankar iz Sarajeva, kjer so gostovali preteklo jesen.
Glasbena pot posameznikov v skupini je bogata in sega že čas nazaj. Aleš Boroš, bolje znan pod vzdevkom Barni, je slatinski kantavtor in stari maček rock'n'rolla, ki je kot frontman in avtor s svojim Barni Bandom v arhive slovenskega rocka nanizal tri albume s številnimi nalezljivimi hiti. V Jeannette je tokrat prevzel vlogo basista. Iz rokerskega ozadja izhaja tudi Sandi Kampuš, ki je bobnal že  pri Barni Bandu ter reggae zasedbi Irie Vibes. Boštjan Letnar je svoje harmonikarske veščine izpopolnjeval na glasbeni akademiji v Münchnu. Koncerti in glasbeni performans ni tuj Alanu Haidarju, ki je občinstva razgreval že s funk zasedbo Non Stop. Glasbena pot mlade pevke iz Rogatca, Barbare Rehar, se je z Jeannette šele dobro pričela. Njen izrazit rokerski alt je lahko prefinjen ali silovit, vedno pa iskren in energičen. 
 
Priredbe, kot tudi avtorske pesmi so narejene v ''stilu Jeannette'', za katerega je značilen zvok klavirske harmonike, ki ga spremlja žanrska in stilska dinamičnost, za katero je odgovorna raznolikost glasbenih ozadij iz katerih izhajajo člani. Ob očarljivih evergeenih, se na repertoarju najdejo tudi drzni francoski šansoni večne Edith Piaf. Koncert se stopnjuje v živahnejše swing ritme, ki poskrbijo za nemirne podplate. V prihodnje si želijo predvsem avtorskega ustvarjanja. Svoj avtorski prvenec so snemali letošnje poletje v studiju Draga Popoviča-Popija v Ljubljani. "Komad", kot mu pravijo sami, nosi naslov Permanentno moj.
 
JEANNETTE - Permanentno moj

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

nazaj na vrh

Spletna revija Zarolaj.si je vpisana v razvid medijev pod zap. št. 1575 // info@zarolaj.si // 031 606 132 // Zadnjih 100 objav