Gašper RIfelj predstavlja Čas
25. oktober, 2016
Katarina Mala predstavlja Dva za mene
29. oktober, 2016

10 let »lubezni« v Ortu

Po podatkih, ki jih ima bend na svoji spletni strani, so v desetih letih svojega obstoja odigrali skoraj 500 koncertov, izdali 4 albume in nekaj videospotov. Obletnico razvoja fantkov v može so se odločili proslaviti s posebnim (ekskluzivnim!) koncertom za najzvestejše poslušalce. Vstop v Orto bar je bil namreč mogoč samo z majico benda. Pika. Če si želel v Orto, si se moral pač odeti v »lubezen«. Posrečena zadeva.  

Obletnice so dobre (tudi) zato, ker na dotičnih skupina po navadi odigra tudi starejše komade. Komade, ki morda ne najdejo vedno prostora (koncepta, če hočete ali pa zgolj primerne publike) med rožicami. Žal. Za moj okus so Hamo & Tribute 2 Love namreč še vedno najboljši, NAJBOLJŠI, prav takrat, ko izvajajo svoje stare komade. Z angleškimi besedili. Bluzrock v vsej svoji veličini. Ja, okusi so si različni, drži. So pa bili vsi (okusi), bi si upala staviti, potešeni na sinočnji desetletnici. 
 
Lušten prerez obletnice nekega benda je to bil, benda, ki napoveduje novo ploščo, precej igra po državi, lušten prerez nekega benda, ki so ga žal radijske postaje (in masa Slovenk) odkrile šele z »rožicami«. Pa nič zato. Kot je Hamo dejal v nekem intervjuju, ostajajo bluzrock otoček sredi harmonike. Odličen, kakovosten bluzrock. Bluzrock, ki ga Slovenija potrebuje. In mislim, da jim je ta status čisto všeč. ''Ko smo se pred desetimi leti zbrali, smo sanjali, da bomo nekoč nastopali po klubih in da bomo vsaj nekaj ljudi prepričali z bluzom,'' je dejal Hamo, ''niti sanjali pa nismo o današnji resničnosti''.
Dodana vrednost benda so definitivno vedno bili in najbrž vedno bodo nastopi v živo. Zato tu niti ni potrebno prehudo filozofiranje. Samo pridite in igrajte. In to bo čisto dovolj. Pa na lene bluzerje in dneve, kot je ta, ne pozabite. Za stare fen(ic)e. 
 
P.S.: februarja prihodnje leto bodo Hamo & Tribute 2 Love v ljubljanskem Kinu Šiška predstavili novo ploščo. Prva kaplja pričakovanega vrhunca je padla že v Ortu. Okusno. Zelo okusno.