Foto: Miha Peroša
Sons ob 13-letnici s singlom ne-morem
29. januar, 2014
Boris Novković za zaljubljeno Valentinovo
30. januar, 2014

10. obletnica The Moonlighting Orchestra

Začetki zasedbe The moonlighting orchestra segajo v leto 2003, ko se je skupina, takrat še brez prave vizije, a z velikim veseljem do glasbe in pristnega prijateljskega druženja, zbrala v Žalcu in pričela z muziciranjem. Zaradi specifične zasedbe je skupina rada posegala po različnih glasbenih stilih. 

Že na samem začetku je, zgolj z inštrumentalnim igranjem,  prepričala publiko, željno žive glasbe, kasneje pa je skupino zagotovo zaznamovalo večletno sodelovanje z odličnim interpretom glasbe Raya Charlesa, Urošem Perićem. Orkester je nato nadaljeval samostojno glasbeno pot in se začel pojavljati kot vokalno-instrumentalna zasedba s štirimi vokalisti.
 
17-članska zasedba v svoj program uvršča veliko glasbenih stilov, od bluesa, soula, evergreenov, zlatih slovenskih popevk, jazza do funka in latina ter plesne glasbe. Močna pihalna sekcija omogoča, da izkušeni glasbeniki v svoj pester repertoar nemalokrat uvrščajo tudi znane jazzovske standarde in skladbe v ritmu swinga. 
 
Izbira repertoarja, kvaliteta izvedbe, predanost glasbi in izključno nastopi v živo so vrednote, ki prepričajo še tako zahtevno poslušalstvo. 
 
Za umetniško delovanje že vse od začetka skrbita ustanovitelj orkestra, glasbenik in umetnik Albert Zaveršnik – Berti ter njegov sin Matevž Zaveršnik. Oba sta izjemna glasbenika, ki s svojo pojavo in ustvarjanjem v slovenskem glasbenem prostoru puščata nepozabne sledi in vedno znova navdušujeta z idejami, ki se kasneje udejanijo kot uspešni glasbeni projekti.
 
Enega takšnih The moonlighting orchestra pripravlja na začetku februarja, ko bodo z jubilejnima koncertoma obeležili 10 let delovanja. Obeta se glasbeni in vizualni spektakel, na katerem bodo na svoj račun prišli ljubitelji vokalnega swinga in rockabillyja v stilu zasedb The Andrews sisters, The Pupini sisters, Brian Setzer …
 
Člane orkestra je v zadnjih mesecih skupno delo močno povezalo, z optimizmom pričakujejo 1. In 2. februar, ko bodo širši publiki pokazali sadove desetletnega dela.