Foto: Jana Šnuderl
Intervju z zasedbo Čedahuči
6. november, 2015
Z Mi2 do orgazma v toplicah
5. december, 2015

11. GorA RockA zaključena, 12. bo trajala en dan več!

Foto: Zoran Abram

Foto: Zoran Abram

Od 26. junija do 28. junija, se je na Šentviški planoti odvijal že 11. dobrodelni festival GorA RockA. Festival je v treh festivalskih dneh obiskalo več kot 10.000  obiskovalcev željnih zabave

Prostovoljci, ki skrbijo za organizacijo dobrodelnega festivala GorA Rocka dokazujejo, da se da s trdim in dobrim delom uspeti in družbi aktivno pomagati pri doseganju ciljev za boljši jutri. Da se pri vsem skupaj še zabavajo, pa je vse še toliko bolje. GorA RockA je odmeven dogodek, ki je v ta idilični delček Slovenije pripeljal že skoraj vse največje slovenske in nekaj tujih rock zasedb.
 
Letos so na festivalu nastopile zasedbe: PARNI VALJAK, ŠANK ROCK, DIVLJE JAGODE, ZMELKOOW, ZAKLONIŠČE PREPEVA, HAPPY OL’MCWEASEL, BOHEM, HELP!, ANTIOKSIDANTI, ZGREŠENI PRIMERI, JACKSON in ANSAMBL IKEBANA.
 
Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj je celoten izkupiček festivala namenjen lokalni skupnosti, posameznikom in dobrodelnim ustanovam. Celoten letošnji izkupiček festivala bodo namenili podpori projekta Botrstvo v Sloveniji (6000 €) in obnovi športne dvorane PŠ Šentviška Gora (9141,82 €).
 
Zelo posebno pa festival in občutke na festivalu opisuje zapis Matica, pevca skupine Bohem, ki ga je objavil na svojem Facebook profilu: »To kar je blo pa dons na Gori Rocka, to je pa vredno omembe. Pustmo, da je to najboljš organizacija v SLO, kjer ima vsak izvajalec svoj šotor(paviljon) in pustmo to, da imaš kartico na band za pijačo/jedačo in ko se sprazni jo kr čudežno nafila nekdo, ter nenormalna prijaznost prostovoljcev, bistvo vsega je to, da take energije pod odrom nisem čutil že 5 let. Neverjeten odziv, neverjetna publika in neverjetni organizatorji! Na Gori Rocka hočem še igrat! Hvala vsem, predvsem pa vam, številčna publika, dali ste mi energijo, nenormalno energijo, da smo lahko speljali koncert, kot smo si ga zamislili. Hvala prijatelji!!!:)«
 
Organizatorji se ob zahvaljujejo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji. Na snidenje na dvanajstem festivalu GorA RockA, ki pa mu bodo organizatorji dodali še en dan. Pozdravljamo!