Foto: Jani Ugrin
Adam se vračajo s skladbo Naš svet
2. julij, 2013
Foto: Bruno Sedevcic
Big foot mama v Laškem na odru z Warrenom Hayesom
2. julij, 2013

12-letni Luks s sedmimi velikimi reparji v videospotu za skladbo Več

Hip hop v Sloveniji ustvarja čudeže, kar dokazuje zadnje sodelovanje med 12-letnim Luksom in sedmimi veliki imeni slovenskega rapa. V studiu v Kranju so se marca zbrali Trkaj, Mirko, Emkej, Mito, Mrigo, Ghet in Doša, ki so skupaj z energičnim Luksom posneli pesem o drugačnosti, sedaj pa so izdali še videospot. 

Luka Tavčar – Luks trpi za hudo obliko mišične distrofije oz. oslabelosti mišic, ki je neozdravljiva. Pred časom se mu je uresničila velika želja, da bi spoznal slovenske reperje, slednji pa so mu izpolnili še eno, skrito željo. Skupaj z Luksom so namreč posneli nov komad in videospot z jasnim sporočilom, da naj družba sprejme drugačne. Srečanje, ki je bilo res nekaj posebnega, je organiziral Luksov prijatelj Marko Žumer – Fogy.
 
Luks v pesmi sporoča, da kljub bolezni ostaja borec in to navdihuje tudi ostale raperje. Svoje talente je pokazal že z risanjem in zbrane navdušil tudi s svojo sposobnostjo pisanja besedil. "Super mi je bilo sodelovati s takimi umetniki in posneti kul komad. Respect in zahvala vsem za uspešno zaključen projekt!", je bil odziv 12-letnega borca po snemanju. 
 
Izkušnja je navdušila tudi znane slovenske raperje, ki so bili po sodelovanju polni pozitivnih vtisov. 
 
Emkej: "Mislim, da je to eden izmed tistih, kot radi rečemo življenjskih projektov, ki ne bo šel nikoli v pozabo zaradi Luksove veličine in nas samih, saj smo, po mojem mnenju, za večje dobro vedno pripravljeni stopiti skupaj."
 
Doša: "Z veseljem se lotim projekta kot je bil tale. Ne le zato, ker gre za dober namen, ampak ker ekipa odličnih artistov skupaj ustvari nekaj dobrega. Luks mi je s svojo voljo in pozitivno energijo definitivno dal misliti o življenju in o tem, kako samoumevno jemljemo ogromno stvari.
Mrigo: Vsi tukaj zbrani radi rapamo in delamo hip hop, ampak tokrat se je zgodilo nekaj veliko večjega. Vse, kar mi množica vrača in me s tem tudi inspirira, ni primerljivo z navdihom, ki mi ga daje Luks. Skratka, zaradi herojev, kot je Luks, ne bom nehal delati, kar delam."
Produkcija komada in videospota je plod sodelovanja med rap založbama Datura in Wudisban Records ter kreativnega centra V.I.B.E.