S tabo bom ostal, novi singel Roberta Kreslina
3. oktober, 2013
Ali pa… prvenec skupine Lei’Yh
3. oktober, 2013

25 let Hladnega piva tudi v Ljubljani

Četrt stoletja je minilo, odkar je legendarna hrvaška punk-rock zasedba odigrala svoj prvi koncert v prav tako legendarnem Kumrovcu. In skoraj toliko let šteje nepozabna Buba Švabe, pa Fur immer punk, Pjevajte nešto ljubavno, Trening za umiranje, Princeza in še cela vrsta hitov, katerih besedila so nastala kje drugje kot v večno opevanih Gajnicah. 

Vse do danes se z njimi ponaša in jih ob tem svojevrstno dovršeno interpretira frontman Mile Kekin, gonilna sila zasedbe, ki ji je s svojimi provokativno-humornimi glasbenimi vložki uspelo doseči priljubljenost med številnimi generacijami, ki sestavljajo ponorele množice na njihovih nepozabnih koncertih.
 
Zasedba je sicer v svoji bogati karieri izdala osem albumov in glede na zadnji singel »Na ovim prostorima«, ki je Hrvaško popeljal v EU, bo tudi prihajajoči 9. po vrsti z velikimi črkami zapisan v glasbeno zgodovino. Fantje torej z leti bostajajo le še boljši in boljši in prihodost je za to odlično hrvaško skupino več kot očitno svetla!
 
25 let obstoja so na Hrvaškem na Dan mladosti proslavili na zagrebški Šalati, tokrat pa so na vrsti zvesti oboževalci v Sloveniji, za katere bo 4. oktobra zasedba nastopila v ljubljanski Cvetličarni. Pred tem pa se bodo v mesecu septembru Mile, Zoki, Suba, Šoki in Deda s kolesi podali na Hladno Pivo Bike Tour po vseh večjih slovenskih mestih, na katerem se jih lahko pridružijo tudi vsi oboževalci, ki se želijo pred velikim koncertom tudi dodobra ogreti. Več o datumih in lokacijah postankov bo objavljeno na socialnih omrežjih, že sedaj pa je gotovo, da bo Hladno pivo unikatno poskrbelo za letošnjo jesen vseh svojih oboževalcev.
[iframe width=”600″ height=”338″ src=”//www.youtube.com/embed/kowKFQQulKc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]