Nula Kelvina s predstavitvijo albuma Drenov grič
24. januar, 2013
Foto: Katja Gaspari Leben
Zlatko z novim singlom Hvala ti
25. januar, 2013

2cellos z novim albumom In2ition tudi v Sloveniji

Končno je tukaj dolgo pričakovani izid drugega album In2ition odličnega dua 2cellos!

Kot zanimivost razkrivamo, da bo na albumu tudi avtorska pesem Orient Express. Naslov sta si Luka in Stjepan sposodila iz naziva legendarnega vlaka, ki je peljal iz Pariza do Istanbula preko balkanskih držav. Luka je razložil, da bomo v tej skladbi začutili njun balkanski temperament. Ritem naj bi bil podoben zvoku vlaka, zato sta se odločila za tak naslov!

Album so snemali v Zagrebu, Rimu, Nashvilleu, Las Vegasu in Los Angelesu, produciral ga je legendarni Bob Ezrin, ki je sodeloval z največjimi svetovnimi glasbeniki, kot so: Pink Floyd, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper.

Z nazivom In2ition sta Luka in Stjepan želela pokazati, kako močna intuicija je med njima ter izbrala pesmi s katerima njuna čela to kemijo poudarjata.

Ko sta mlada glasbena virtuoza osvojila svet s predelavo uspešnice Smooth Criminal Michaela Jacksona, sta kmalu posnela prvi album, a navkljub napolnjenemu koledarju turnej po svetu sta našla čas za snemanje njunega drugega albuma ! Ta vam poleg Luke in Stjepana prinaša še eminentne glasbenike, poleg Eltona Johna so tu še Zucchero, Steve Vai, Lang Lang in Naya Rivera!