GorA RockA – znani vsi nastopajoči
24. maj, 2015
Foto: FPA
Easy zagovalec 35. MMS-a
6. julij, 2015

35. festival Melodije morja in sonca

V amfiteatru portoroškega Avditorija bo v soboto, 4. julija, že 35. festival Melodije morja in sonca. Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij. Neposredni prenos prireditve bo ob 21.00 na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D.

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo za Veliko nagrado Melodij morja in sonca 2015 ter nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljši aranžma, najboljšo izvedbo in najboljšega debitanta oz. avtorja – »nagrado Danila Kocjančiča« potegovale naslednje skladbe oz. izvajalci (po vrstnem redu nastopa na festivalu):
 
1. Bilbi: Limonada
2. Ina Shai: Iščem sonce
3. Skupina Mozaik: Prvi poljub
4. Klepač in Gustinčič KinG: Malo za hec, malo zares
5. Šturle: Hit poletja
6. Tulio Furlanič: Bloody Marry
7. Polona Furlan: Ostani še malo
8. Žiga Rustja: Ne sodim sem
9. Katrinas: Do neba
10. Easy: Nekaj med nama
11. Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri: Innamorarsi di te
12. Monika Pučelj: V dobrem in slabem
13. Eva Boto & Gašper Rifelj: Ljubezen dela čudeže
14. Alja Krušič: Najin ples
 
Zmagovalna skladba festivala bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v portoroškem Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Rudi Bučar s Frčafelami za skladbo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju.
 
Skozi festivalski večer poletnih melodij bosta občinstvo popeljala Mario Galunič in Lorella Flego, ki bosta poskrbela za sproščeno in prijetno vzdušje. Scenografinja bo Greta Godnič, režiserka pa Urška Žnidaršič.
 
Lorella: Kemija z Mariem je resnično čarobna
Mario in Lorella sta bila gostitelja festivala Melodije morja in sonca že večkrat, nazadnje pa lansko poletje. »Saj si sploh ne predstavljam, da bi Melodije morja in sonca delal s kom drugim. Drug drugemu morda prinašava srečo in zagotovo se fino dopolnjujeva, na odru sva kot prijatelja in kot kolega. Prihodnji teden se bova začela ukvarjati z besedil najinih napovedi. Svoje ideje si nato deliva prek e-maila, v tednu pred festivalom pa iz vsega izluščiva najboljše zamisli,« je o pripravah na letošnji festival povedal Mario Galunič, Lorella Flego pa dodaja: »Težko opišem kemijo z Mariem, saj mislim, da je resnično čarobna. In čarobno je tudi vzdušje v Avditoriju, kot bi vsi dihali skupaj, občinstvo, glasbeniki, voditelja. Zame je festival odličen začetek poletja in hkrati priložnost, da prepletemo zabavo, glasbo, tekmovalnost, morje in sonce. Počasi potekajo prve priprave, zelo se veselim teh trenutkov, saj vedno vsebujejo zabavno noto; mislim, da je ključnega pomena, da sva z Mariem tudi dobra prijatelja, kar se nedvomno pozna pri vodenju. Prireditev je ogromna in zahtevna, vendar prav zaradi tega prijateljstva je zame predvsem priložnost, da skupaj ustvariva nekaj resnično lepega.«