Sweetsology iščejo navdih
19. januar, 2017
GorA RockA vabi mlade rock zasedbe
25. januar, 2017

A čutiš to z GoGs-i in Ino Shai

Novomeška glasbena skupina GoGs leto pričenja z novo skladbo in videospotom, ki je prava poezija za oči in ušesa. Skupina zanimivih in drugačnih ustvarjalcev, ki deluje od leta 2012, rada ustvarja žanrsko različne komade, velikokrat začinjene z zunanjimi vokali. Tokrat so združili moči z odlično vokalistko Ino Shai in nastal je komad A čutiš to, ki nam odpira oči, da bi opazili vse tisto, kar imamo pred sabo »v razvitem svetu nerazvitih umov«, a zaslepljeni gledamo stran.

Pesem, ki žanrsko prepleta hiphop, rock in pop stile gradijo trije deli, ki eden za drugim stopnjujejo tempo in z besedilom dvigujejo napetost. Raper Goran Mikić nam brez zadržkov postreže s realnimi napakami današnje družbe, za katere pa je odgovoren čisto vsak izmed nas. »Večina zavaljenih a vseeno smo podhranjeni, na stotine prijateljev a vseeno smo osamljeni…« zarapa v enem delu komada, ki pa ga odlično nadgrajuje tudi umetniški videospot, ki prikazuje iste ljudi v različnih čustvenih prizorih, ob katerih se vprašamo, kam so izginila vsa ta pristna človeška čustva in zakaj jih zatiramo?
 
Pesem je nastajala daljše obdobje in fantom povzročila kar nekaj neprespanih noči, a so z izdelkom zadovoljni. Končna, predstavljena verzija je ena izmed mnogih, ki so jih sestavili tekom ustvarjanja, pri katerem pa so sodelovali vsi, tudi Ina Shai, ki je dobro povezala ter nežno in čutno obarvala skladbo. Glavna vokala skladbe sta torej Goran Mikić in Ina Shai, za glasbo in kitaro je poskrbel Primož Hudoklin, bobnarske palčke je tudi tokrat zavihtel Luka Pate, na basu slišimo Matica Franka, za klaviaturami Petra Ureka, komad pa je z back vokalom popestrila tudi Anja Kramar.  
 
»A ti sploh čutiš to, a čutiš kar mi daje moč, ko ti gledaš proč«… se sprašuje Ina v refrenu pesmi, ki nam pokaže, kako zaslepljeno in sebično živimo naša življenja; nesrečni in z masko na obrazu, ki skriva naša čustva, pa vedno znova hitimo v nov dan. GoGsi nam s svojim svežim izdelkom kažejo, da »če najdemo osebo, ki nam kaže pravo pot, nam spremeni življenje za zmeri in povsod«. In le to je potrebno, da smo srečni.

Ula Kočevar

 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.