Nuša Rojs predstavlja video za skladbo Vzemi me
31. marec, 2016
Ethnotrip s skladbo Makedonsko devojče napoveduje nastop na Festivalu Godibodi
31. marec, 2016

Adam predstavljajo EP Izgubljeno s satelitom

Foto: Jani Ugrin

Foto: Jani Ugrin

Adam po nekajletnem premoru izdaja malo ploščo oz. EP. Izgubljeno s satelitom (v nadaljevanju ISS) je prva izmed treh, ki bodo izšle v okviru trilogije.

S plošče je pred kratkim že izšel prvi singel z naslovom Sredi Ljubljane, ki mu Adam pridružujejo še štiri nove skladbe.
 
Izgubljeno s satelitom je prvi del trilogije v nastanku, ki bo vsebovala 15 različnih skladb, ki bodo med seboj povezane in se bodo ena na drugo tudi navezovale.
 
"Na albumu Alfa je šlo za izbor skladb, ki so se na nek način valjale doma v predalu, kar pomeni, da so kar nekaj časa čakale na svojo zvočno podobo. Tokrat so vse skladbe plod kratkega časovnega obdobja in so nastale na potovanjih. Gre preprosto za to, da je čas med idejo in posnetkom krajši. Na ta način lahko ohranimo maksimalno svežino pesmi. Zato tudi nastajanje albuma poteka v sklopih," so o tem, kako naj bi se ISS razlikovala od prvenca povedali Adam.
 
V grobem bi lahko rekli, da plošča ISS na lahkoten način opisuje zahtevno sodobno družbo, stanje odtujenosti posameznika kljub prekomerni telekomunikaciji in njen pogled na svet. Glasbeno sloni na trdnih ritmičnih osnovah in preprostih melodijah, ki jih Adam vedno začinijo s svojevrstnim pristopom. Kot je bilo o njih že zapisano: "Klasika na naklasičen način."