Festival Brežice, moje mesto znova uspešno
2. julij, 2013
12-letni Luks s sedmimi velikimi reparji v videospotu za skladbo Več
2. julij, 2013

Adam se vračajo s skladbo Naš svet

Foto: Jani Ugrin

Foto: Jani Ugrin

Skupina Adam se po pol leta vrača na glasbeno prizorišče. Tokrat so se fantje iz skupine lotili novega izziva in sicer predelave slovite pesmi iz 80-ih let, Mad world, ki so jo v izvirniku izvajali Tears for fears. 

Pesem je v izvedbi Adam doživela svojo slovensko različico oz. prepesnitev, ki so jo Adam posodobili in preslikali v domače okolje. Mad world, v predelavi, Naš svet, je eden izmed komadov, ki svojo proslavitev doživel v filmskem svetu in sicer v mističnem filmu Donnie Darko in se ubada z opisovanjem in doživljanjem sodobnega sveta na podlagi spominov iz preteklosti.
 
Pri skupini Adam pa seveda ne gre brez dodatnih presenečenj. Tokrat so namreč s pomočjo priznanega fotografa Janija Ugrina za omenjeno skladbo posneli tudi vizualno uprizoritev pesmi in sicer v obliki videospota. Vendar pa tudi videospot ni klasične narave temveč gre za ponazoritev besedila oziroma t.i. lyrics video, ki pa je v tujini bolj veliko razširjena kot pri nas. Adam še vedno ostajajo zvesti "naredi sam" konceptu ustvarjanja saj sta tako skladba kot video "Naš svet" nastala v lastni produkciji in režiji.
 
Spogledovanje s filmskim svetom pa skupini Adam ni tuje, spomnimo se samo serije kratkih video poglavij, poimenovanih Alfablog, ki so nam omogočili vpogled v ustvarjanje prvenca.
 
Naš svet je nekakšna slovesni zaključek Alfaturneje v okviru katere so Adam nastopili na vseh večjih festivalih (Schengenfest, Itak Džafest, Rock Otočec, ŠVIC, Gora Rocka, Noč v Bitnjah, Pivo in cvetje, Majske igre itd…) in si delili odre z večjimi skupinami kot so Gossip, The Subways, Siddharta, Big Foot Mama, Elvis Jackson itd… Poleg nastopov pa Adam na čelu s fotografom Janijem Ugrinom zelo vestno vodijo tudi foto-galerijo z vseh nastopov in še od kod.
 
"Skladbo Naš svet smo posneli še v času, ko smo snemali svoj prvenec z naslovom Alfa, kjer smo kar pogosto eksperimentirali tako s konceptom kot s samo glasbo. Poleg tega, da smo recimo snemali prave cerkvene orgle, analogne sintetizatorje, celo centralno peč, smo za enega izmed izzivov izbrali tudi neavtorsko skladbo, ki smo jo tako ponotranjili, da jo ob izvajanju čutimo kot lastno," so nam zaupali člani skupine.
 
"Pesem Mad world je bila pomemben mejnik v svetovni popularni glasbi, zato si štejemo v veliko čast, da lahko z njo odpremo novo poglavje svojega ustvarjanja," dodajajo izkušeni glasbeniki iz skupine Adam.
 

ADAM – Naš svet AdamNassvet.mp3