Poletje se poslavlja skupine Tristan
21. junij, 2012
Ponovno prihaja Njoki Summer Festival
21. junij, 2012

After Burn na festivalu GorA RockA

After burn je druga zasedba, ki se je iz predizbora uvrstila na glavni oder festivala GorA Rocka, ki bo ta vikend potekal v idilični pokrajini Šentviške planote nad Tolminom.
Ljubljansko skupino After Burn je zasnoval nekdanje 1. grlo in kitarist skupine Chaosstar, Jure Jurca (JJ). Po razhodu s svojimi progresivnimi kolegi je navezal stik s starim kitarskim znancem Janom Prosenom (Dawn Patrol, Omar Naber, Lene Kosti).

Njima se je pridružil mladi bobnarski virtuoz Borut Rampih (ex Eruption), ki med drugim tudi študira tolkala. Basovsko veslo je zagrabil Florjan Celarec. Jure, Jan, Florjan in Borut igrajo klasični surovi rock ‘n’ roll, ki smo ga vajeni od skupin Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, The Darkness in drugih, ki imajo v svojem imenu eno črko napisano dvakrat.

After Burn je skupina, ki ji preseda novodobna glasbena produkcija in zato je odločna igrati rock glasbo kot se spodobi: z udarnimi in glasnimi riffi, visokim in rezkim vokalom, melodičnimi refreni in brez velecenjenih kitarskih efektov. Lahko bi se reklo, da fantje želijo obuditi stare čase, ko je rock še vedno zvenel v svojevrstnem tonu.

In kaj pomeni ime After Burn? Ob prvem pogledu bi človek pomislim, da je ime po reaktivnem izpustu. A se le ta piše skupaj. Ime v resnici pomeni občutek, ki ga boste doživeli po poslušanju. Po možnosti tudi zavohali glede na to, da ga res žgejo.