Kaj se je zgodilo z Adelino
29. september, 2011
zmelkoow29
mp3: Novi singel: ZMELKOOW – ZLATA RIBICA
30. september, 2011

album: 4SAXESS – 4 US

4saxess29

4saxess29Kvartet saksofonistov 4saxess v sestavi Lev Pupis (sopran saksofon), Tomislav Žužak (alt saksofon), Primož Fleischman (tenor saksofon) in Dejan Prešiček (bariton saksofon) je septembra izdal novi album 4 US, ki ga bodo predstavili na promocijskem koncertu, 4.10.2011 ob 20. uri v Mestnem muzeju Ljubljana. Gost na večeru Gershwina in Bernsteina bo Uroš Perić.

V svojem desetletnem delovanju se je kvartet 4saxess oblikoval v pomembno komorno zasedbo v slovenskem glasbenem prostoru, hkrati pa ima za seboj tudi številna mednarodna gostovanja. Raznovrstnost izobrazbe članov kvarteta daje skupini širok glasbeni nazor in bogastvo izraznosti. Diplomirali so namreč v Ljubljani, Zagrebu in Frankfurtu, izpopolnjevali pa so se v Parizu, Bordeauxu in Bostonu.

Tokrat nas 4saxess vabi, da se jim pridružimo na sprehodu po glasbeni zakladnici Severne Amerike. Svoj najnovejši projekt 4 US, okronan z izdajo plošče, so posvetili glasbenima velikanoma Georgu Gershwinu in Leonardu Bernsteinu, svoj pogled na njuno ustvarjanje je mojstrsko dodal Igor Lunder. Kvartetu se bo na odru pridružil priznani slovenski interpret Raya Charlesa, pianist in pevec Uroš Perić.

4saxess: “Potovanja pogosto delujejo kot katalizator idej. Naše glasbeno potovanje po Severni Ameriki napeljuje na človeško željo po raziskovanju oddaljenih kontinentov, hkrati pa tudi na bližino glasbe, ki je tekom prejšnjega stoletja postala del širše kulturne zgodovine.”


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.