Ntoko_foto_Ales_Rosa
album: N’TOKO – PARADA LJUBEZNI
4. november, 2010
MariaMasle_TiborGolob
video: MARIA MASLE – SOJ TEME
4. november, 2010

album: AYNEE – ZDAJ SEM TU

aynee1

aynee1Mladostna predanost glasbi je Aynee vodila od petletnega sodelovanja z rock skupino Ahilova 6a do samostojne glasbene poti, ki je bila leta 2001 kronana z izdajo avtorske plošče. Sledili so koncerti, nastajale so nove pesmi. Kot Simona Černetič je sodelovala leta 2005 v bitki talentov oddaje Spet doma, kjer se je uvrstila med ducat finalistov. V tem času je nastopala z glavno vlogo Desiree v musiclu Joshua po domačih in tujih odrih.

V letu 2008 se je Aynee odprl oder prestižne Slovenske popevke, kjer je kot avtorica glasbe in besedila nastopila s pesmijo Sivo mesto. Da Aynee ustvarja dobro glasbo, je potrdila žirija radia Val 202, ki je na podlagi javnega razpisa izbrala pesem Si to ti in jo uvrstila na CD kompilacijo Val 08. V novembru 2008 se je na povabilo 1. programa Radia Slovenija zgodil ekskluzivni koncert z bendovsko zasedbo, ki se je neposredno prenašal iz Studia 14 na radijske valove. V tem času se je s čutno pesmijo Zdaj vem uvrstila tudi na izbor za pesem Evrovizije (Ema 2009), s skladbo Najlepši dan pa na Slovensko popevko 2010.

Aynee potuje po za Slovenijo samosvojih poteh med countryem in ameriškim in keltskim folkom in popom. Njen novi album prinaša izbor njenih najuspešnejših skladb v zadnjih nekaj letih. Večina jih je lastnih avtorskih, zadnjih nekaj pa jih je nastalo v sodelovanju z nagrajenim mladim avtorjem Slovenske popevke 2010 Gabrom Radojevičem. Glasba Aynee je sveže enostavna, nepretenciozna, neposredna, prvinska, pritegne pa tudi s svojstveno naivno intimnostjo. Na albumu je vrsta izstopajočih skladbic, od razposajene country rockovske Avto do keltsko zasanjane Najlepši dan in urbano otožne Sivo mesto. Za nočne cestne vožnje po avtocestah med Piranom in Pincami in dolge sprehode v jesenski megli in spomladanskem vetru.

Več na www.myspace.com/ayneemusic


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.