jernejzoran28
video: JERNEJ ZORAN – TISOČLETJA
13. maj, 2011
Cynicism_Management
mp3: Novi singel: CYNICISM MANAGEMENT – TOURING MY BACKYARD
13. maj, 2011

album: BILBI – DROBNE SLIKE

BILBI13

BILBI13V ponedeljek 9.5.2011 je ugledal luč sveta prvenec Maje Pihler – Bilbi z naslovom Drobne slike. Na plošči, ki je izšla pod okriljem založbe Celinka, nam Bilbi v trinajstih avtorskih skladbah ponuja edinstveni pogled v svoj svet, ki je včasih živahen in razigran, včasih melanholičen in rahlo otožen, nikoli pa brez barve ali humorja!

Že s prvim singlom Hvala za vijolice, nedvomno eno največjih radijskih uspešnic zadnjih nekaj let, je Bilbi razkrila mali košček Bilbinega sveta in popolnoma presenetila slovensko javnost. Vijolice je opremila z ličnim videospotom, ki je na priljubljenem video-portalu Youtube zbral že več kot 400.000 ogledov. Izid plošče pa je pred kratkim napovedala z drugim, aktualnim singlom Kaj pa ti? za katerega sama pravi, da je “prava himnica optimizmu”. Tudi Kaj pa ti? je dobil svoj videospot pod katerega se je ponovno podpisal izvrstni Jure Plešec (oblikovalnik.com) sicer odgovoren tudi za zanimivo vizualno podobo Bilbine plošče Drobne slike.
 
Na plošči Drobne slike so objavljene skladbe, ki jih je Bilbi napisala skupaj s  skladateljem Gregorjem Stermeckim. Nekaj besedil je prispeval tudi priznani mariborski avtor Rok Vilčnik. Plošča je nastala v Studiu 22 RTV Maribor, kjer je Bilbi snemala s člani Bilbi-benda in odličnimi gosti. Za končno zvočno podobo je poskrbel producent Teodor Amanović – Toš.

V prihodnjih tednih bo Bilbi svojo ploščo predstavila tudi v živo. Datumi nastopov so objavljeni na spletni strani in facebooku pod Bilbi music!


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.