avtomobili
mp3: Novi singel: AVTOMOBILI – NETOPIR
29. september, 2010
TonyCetinski
nagrada: Z ZAROLAJ.SI NA KONCERT TONYJA CETINSKEGA
30. september, 2010

album: DOŠA – MEMENTO MORI

dosa

dosaPreteklo soboto se je v nabito polnem klubu Sputnik pisala zgodovina slovenskega hip hopa. Doša je namreč predstavil prvi slovenski dvojni hip hop album Memento mori, ki je hkrati tudi njegov prvi samostojni album. V ta namen je pripravil kratko predstavitev albuma in zabavo, na katero je povabil svoje glasbene kolege, prijatelje in oboževalce.

Razpoloženje v Sputniku je bilo sproščeno in polno navdušenja, saj je bil Došin prvenec med hip hop navdušenci težko pričakovan. Podporo glasbenemu kolegu so prišli izkazati tudi mnogi slovenski glasbeniki, med njimi so bili Trkaj, Zlatko, Nikolovski in Tomi Meglič iz Siddarthe. Doša je za pokušino predstavil tri skladbe iz albuma: Iz ulc Lublane, Fukn’te sredince v zrak in Drugač ne znam, ki so navdušile občinstvo. Kmalu pa sledi koncertna turneja, kjer bo oboževalcem postregel s celotnim albumom. Kdor pozna Došo ve, da bodo koncerti neverjetno energični in v stilu pravega hip hopa, tako da nihče ne bo ostal ravnodušen.

Občinstvo je bilo nad nastopom in zabavo navdušeno, veselja pa ni skrival niti Doša: “Presrečen sem, da nam je končno uspelo dokončati album in ga predstaviti širši javnosti ter da smo lahko skupaj proslavili ta, zame zelo pomemben dan.”

Dvojni album Memento mori je bil Došin dolgoletni projekt, zato je na njemu kar 26 odličnih komadov, na katerih sodelujejo številna znana slovenska glasbena imena, kot so Jadranka Juras, Nikolovski, Zlatko in stari maček slovenske glasbene scene Jani Hace. Mnogim se zdi dvojni album pogumna odločitev, a Doša pravi, da je bilo materiala, ki se je nabral v teh letih, preveč za en sam album in so se enostavno odločili narediti dvojnega. Album Memento mori je zelo avtobiografski, kar je značilno za Došo. Nekateri pišejo dnevnik, drugi raje pozabijo, Doša pa svoja čustva, probleme in izkušnje uporabi kot inspiracijo za svojo glasbo.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.