moby04
novica: 5 FINALISTOV GLASBE Z DRUGEGA PLANETA
12. april, 2011
mancaspik12
mp3: Novi singel: MANCA ŠPIK – ŽENSKO SRCE
12. april, 2011

album: HELENA BLAGNE – 10 IZBRANIH

Helena12

Helena12Ena in edina Helena Blagne izdaja težko pričakovani album 10 izbranih – Zlata kolekcija. Gre za zbirko njenih največjih uspešnic, ki so zaživele v novi preobleki z novimi aranžmaji, produkcijo in reinterpretacijo. Odlični že uveljavljeni glasbeniki, kot so Patrik Greblo, Sašo Fajon in Tomaž Kozlevčar so našli pravi glasbeni odtenek za predelave skladb in presenetili z drugačno, aktualno produkcijo ritmike in zvoka, Helena pa je kot nadstandarden kaliber glasbenice in pevke vokalno izpiljena in kot vedno prepričljiva v vsaki zapeti noti.

Nekatere od skladb so dodatno obogatili glasbeni gostje. Tako se pri novi izvedbi skladb Pesem vseh ljudi in Caruso Heleni pridružujejo štirje tenorji (Blaž Gantar, Anže Petrač, Darko Vidic, Rusmir Redžić), skladba Amigos Para Siempre je izvedena kot duet z Ivom Gamulinom, skladbi Morje – More in Pogrešam te – Nedostaješ mi pa kot dvojezična dueta Helene Blagne in Ivane Husar.

Na novem albumu Helene Blagne je sodelovalo tudi veliko število odličnih preizkušenih studijskih glasbenikov, kot so Bor Zuljan (kitara), Sašo Fajon (klaviature), Patrik Greblo (klaviature), Gaber Radojevič (klaviature, kitara), Tomi Purič (bobni), Giovanni Toffoloni (bas kitara), Mitja Bobič (trobenta), Tomaž Kozlevčar (el. klavir), David Kocjan (alt sax), Miha Gorše (harmonika, kitare, klaviature) ter kot spremljevalni vokali Lea Sirk, Mitja Bobič, Patrik Greblo, Katja Koren, Karin Zemljič, Monika Pepelnjak in Samo Kozlevčar.

Album je bil posnet v studiih Parametrik, Metro, Grabnar in Mihelič, pri končni podobi nekaterih skladb pa sta sodelovala tudi studijski revijski orkester pod vodstvom Patrika Grebla ter hrvaški studijski revijski orkester. Za fotografije na albumu je poskrbel Dejan Nikolić, za styling Metka Albreht, make up LukaLuka, za pričesko LukaLuka in Mitrilas.

Album je pred nekaj tedni v medijih že napovedala najavnia skladba Navaden majski dan, nekatere nove podobe skladb pa je Helena že predstavila na velikem glasbenem spektaklu v ljubljanskih Stožicah konec marca, ko si je oder delila z zborom Dunajskih dečkov, simfoničnim orkestrom in šestimi tenorji

Poiščite 10 izbranih na vseh prodajnih policah in si zagotovite svojo glasbeno poslastico.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.