BILBI13
intervju: TV: BILBI
30. september, 2011
tidehardtolove30
mp3: Novi singel: TIDE – HARD TO LOVE
30. september, 2011

album: LADO LESKOVAR – ZA VEKOMAJ

ladoleskovar30

ladoleskovar30V Sloveniji Lado Leskovar ni izdal veliko plošč, čeprav ima na Radiu več kot dvesto posnetkov, zato je jubilejni dvojni album pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija, ob petdesetletnici njegovega glasbenega in umetniškega delovanja, toliko bolj pomemben. Na drugi zgoščenki so zbrane njegove največje uspešnice, tuje in domače, ki jih je prepeval na svojih nastopih in festivalih, zelo pa je zanimiva prva; na njej se predstavlja z nekaj novimi in najnovejšimi posnetki, od narodnih pesmi, balad in šansonov do partizanske Hej, brigade.

Na svoj način izvaja staro uspešnico Prelepa si, bela Ljubljana, v edinstvenem duetu z ženo Verico pa slovenski narodni Nocoj pa oh nocoj in So še rožce v gartelnu žavovale; ni pozabil na Sepetovi Zemlja pleše in Balada za mrtve vagabunde, v kateri je še prav posebej prepričljiv, a prave poslastice te zgoščenke so Za vekomaj, Lenuh, Darilo in Pismo pesmi.

Nekoč mladi, nadebudni Lado je dandanes uglajeni soprog in skrbni, ljubeči oče sedemnajstletnega sina Martina. Iz radovednega in ambicioznega fanta je – kot bi mignil! – postal sedemdesetletnik, a je še vedno mladostno zagnan; ne miruje, dela, poje,snema, načr- tuje, organizira… Priljubljen je tako v Sloveniji kot v nekdanji skupni državi. Povsod ga imajo radi, povsod ima prijatelje – pa ne samo v pevskih in glasbenih, tudi v književniških, gledaliških in filmskih krogih, saj je bil in ostal – ne le pevec – ampak tudi umetnik in svetovljan.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.