move17
album: MOVEKNOWLEDGEMENT – PUMP DOWN!!!
17. junij, 2011
Laibach21
novica: SLOVENSKE ZASEDBE NA EXIT FESTIVALU
17. junij, 2011

album: LYBRA – JUTRA

lybra17

lybra17Lybra je poslušalcem do sedaj predstavila že tri single: Greva k men, Kadar skupaj sva in Ven iz mesta. Sedaj je dozorel tudi čas za predstavitev prvenca z naslovom Jutra, ki so ga podkrepili z isto imensko skladbo. Lybro sestavljajo Lea Mihevc s svojo violino in back vokali, Jure Mihevc na ritem kitari, Miha Kržmanc sedi za bobni, Gašper Kržmanc na kitari, Nina Virant je prvi glas zasedbe in Aleš Kunc na bas kitari, ki zaključuje celoto.

Skupina Lybra je prav posebna kombinacija in za naše kraje mogoče malce nenavadna zasedba. Zavezani so k kakovosti glasbe in besedil. Glasbo v prvi vrsti ustvarjajo zaradi ljubezni do nje in stremijo k doseganju lastnega in prepoznavnega zvoka, zato so njihovi poslušalci zelo različni.

Na albumu je 12 avtorski skladb, značilnih in dovršenih v njim lastnem stilu. Večino skladb je ustvaril Gašper Kržmanc, gonilna sila skupine, ki je dejaven tudi v drugih zasedbah in projektih. Albuma se iskreno veseli, predvsem ker so bile do sedaj predstavljene skladbe dobro sprejete in ker so skladbe posneli že v letu 2008. Po njegovih besedah je prvenec dolgo čakal na svoje jutro in ga tudi dočakal.

Album so posneli v samozaložbi z željo, da ga sliši čim več poslušalcev in jih tako tudi bolje spozna.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.