pulseopenair10
koncert: PULSE OPEN AIR
11. julij, 2011
LeeLooJamias11
novica: LEELOOJAMAIS NASTOPILI NA EXITU
12. julij, 2011

album: MILAN STANISAVLJEVIĆ – AWAKENING

Milan11

Milan11V prvih poletnih dneh je pri založbi Celinka izšla prva plošča pianista Milana Stanisavljevića Awakening. Plošča je nastala v sodelovanju z odličnima glasbenikoma, Milanom Nikolićem na kontrabasu in Andjelkom Djeletom Stuparjem na bobnih. Gre večinoma za avtorsko glasbo s sodobnim klavirskim jazzovskim slogom.

Poleg originalnih kompozicij, ki so napisane in aranžirane za trio, na plošči lahko med drugim slišimo tudi predelavo pesmi Why? newyorškega pianista Erica Reeda, ter srbsko duhovno pesem Tebe Pojem Stevana Stojanovića Mokranjca, ki je nastala leta 1895 in je originalno napisana za mešani pevski zbor.

Projekt Awakening predstavlja presek dela in ustvarjalnosti Milana Stanisavljevića. Vse pesmi so nastale v času, ko je Milan študiral na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Svoje podobe, kakršne lahko slišimo na zgoščenki, pa so dobile v aranžmajih, ki so nastali med letoma 2009 in 2010.

Sodobni harmonski izraz, kompleksne ritmične strukture ter oblike pesem, ki niso omejene s standardno formalnimi okviri, dajejo posebno svežino in razigranost prvencu pianista Milana Stanisavljevića. Svetovno priznan in v jazzovskih krogih izjemno cenjen ameriški bobnar Howard Curtis III, je v svoji recenziji Milanovega glasbenega dela zapisal: Hear him and listen. Torej poslušajmo ga in pozorno prisluhnimo njegovemu originalnemu glasbenemu izrazu.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.