nofx22
novica: ZNANI VSI NASTOPAJOČI NA PUNK ROCK HOLIDAY FESTIVALU
2. julij, 2011
01_Neisha_01
reportaža: BREŽICE MOJE MESTO
4. julij, 2011

album: MIT – ASERTIV

mit22

mit22Nekaj časa je minilo od predstavitve zadnjega singla in videospota skupine MIT z naslovom Črn dež. Osvežimo spomin. Skupina MIT je svoj prvi single z naslovom Neskončen dan predstavila oktobra 2008, prvi studijski album z naslovom STIK pa 25.5.2009. Leta 2010 je sledil drugi album v akustični izvedbi prav tako 25.5 in enako letos, ko predstavljajo svoj tretji album s pogumnim naslovom Asertiv.
 
V eter radijskih postaj pošiljajo single z naslovom Parizina, na ekrane in na splet pa spot, pravzaprav dramsko-glasbeno uprizoritev iste skladbe. Ne gre spregledati dejstva, da skupino MIT odlikujejo edinstvena besedila avtorja in kitarista skupine Matevža. Od Noela Lorda Byrona, preko našega Franceta Prešerna, drugače, sveže in predvsem novo, prelito v njihovo glasbo. Sporočilna moč glasbe je tako še močnejša. Ne gre za plagiatorstvo, gre za navdih. Kreacijo novega v tem času in prostoru.

Fantje živijo glasbo in ne spreminjajo stila, motivov in se ne prilagajajo nekim “tihim” normam. Verjamejo v to kar delajo. Če jih vprašamo če se še vedno učijo in raziskujejo je odgovor pritrdilen. In to je njihova pot, ki si so jo izbrali pred natančno dvema letoma.
Vokalist Uroš Petrovski napoveduje energičen album z desetimi avtorskimi skladbami. Po njegovih besedah ostajajo zvesti svojemu stilu, so pa skladbe še bolj močne in polne trdih “riffov”. Album je nastajal več kot leto dni, iskali so tisto pravo kombinacijo in jo pravočasno našli.

Kitarist Miha Oman-Buco pravi, da je delo v studiu trdo, pa tudi zabavno, največje veselje pa so zanj koncertni odri. Tam šele pride do izraza tista silna energija, po kateri so fantje znani.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.