majda_arh1
mp3: Novi singel: MAJDA ARH – GLAS SRCA
15. maj, 2010
spelagroselj1
novica: ŠPELA GROŠELJ PRIČENJA SOLISTIČNO KARIERO
17. maj, 2010

album: NUDE – LIVE

NUDE_live

NUDE_live“Mnogi so nam govorili, da naj posnamemo live album. Glasba nas je popeljala že marsikam, snemali smo po celi Sloveniji, v Sarajevu, Beogradu, spote smo snemali z bungeejem, pod vodo, nazaj, na jahti, viseli smo s stropa in podobno, live albuma pa še nismo posneli. No sedaj je tu…”.
Natančno eno leto je minilo od izzida zadnjega albuma skupine Nude Sedem svetov, ki je izšel prav tako 7.maja, letos pa so NUDE pospremili izzid svojega “živega” albuma Nude Live pred nabito polnim Planetom Tuš v Kranju, kjer so skoraj 1200 glavi publiki podarili še en odličen nastop. Odigrali so točno uro in pol programa, svoje uspešnice zadnjih 17 let ustvarjanja, predstavili pa so tudi pesem No more war! s katero so se pridružili Tomu Križnarju pri podpori Darfurju.

“7.maja smo izdali sedmi album. Sedem svetov je sedaj v konjunkciji. Hvala vam, naša odlična publika. Krasni ste. Vsi ti, ki ste z nami že vsa ta leta in vi mlajši, ki prihajate, brez vas vse to ne bi bilo mogoče. Hvala.”

Nude so svoj sedmi album posneli v studiu 14 na RTV Slovenija v sklopu oddaje Klub Klubov novembra lani. Koncert je spremljala živa publika, preko spleta pa si ga je ogledalo v živo preko 2000 gledalcev. Na albumu Nude Live je 16 skladb, večina njihovih zimzelenih uspešnic in nekaj pesmi z zadnjega studijskega albuma Sedem svetov, ki sestavljajo pregled dela od leta 1997, ko je prav tako pri založbi ZKP RTV Slovenija izšel njihov prvi album Predigra. Tako ne moremo zgrešiti hitov Budala, Razlog, Ši z d’bes, Tako lepo si zlomila mi srce in seveda vrhunec vsakega koncerta – Balon, če jih omenimo samo nekaj.

Turneja Nude Live se je sicer pričela že sredi aprila v rodnem Celju, kjer so fantje štartali z odličnim koncertom v Kinu Metropol, v nadaljevanju pa jih bomo videli še v Kopru, Nazarjih, Ljubljani, Planini pri Sevnici, ponovno v Kranju, Izoli,  Slovenskih Konjicah, Koroškem in še kje.

Foro: Nude PR


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.