sasalendero12
mp3: Novi singel: SAŠA LENDERO – ZA ČASE BREZ SKRBI
3. november, 2010
CLEAKIM
mp3: Novi singel: CLEA & KIM – BALKAN BACHATA
3. november, 2010

album: PAPIR – PO VIHARJU

papir_po_viharju_small

papir_po_viharju_smallDružinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papri se pripravlja na izid svoje prve plošče z naslovom Po viharju. Na plošči, ki bo 12.11.2010 izšla pod okriljem založbe Celinka, bo objavljenih 12 izvirnih skladb med katerimi tudi odmevni single Objem s katerim Papir od letošnjega poletja osvaja slovensko publiko in vrhove radijskih lestvic, in naslednji single 2010, v katerem lahko slišimo značilen vokal mlade pevke Maje Keuc, ena od dveh izjemnih vokalistk ansambla.

Nova plošča je prva izdaja glasbenega gibanja Nova popevka, katerega namen je ustvarjati kreativno popularno glasbo, ki bo zaradi svoje avtorske dovršenosti in vrhunske glasbene izvedbe našla svoj prostor v slovensko glasbeno zgodovino novega tisočletja. Gibanje Nova popevka, ki izvira iz Maribora, povezuje priznane avtorje in izvajalce, kot so Igor Bezget, Rok Vilčnik – rokgre, Gregor Stermecki, Ana Bezjak, Sebastijan Duh, Boštjan Gombač, Marko Gregorič, Mirna Bogdanović, Bruno Domiter, Maja Pihler – Bilbi, Tadej Kampl, Severa Gjurin in drugi.

Ob izidu plošče bo ansambel Papir priredil tudi dva samostojna koncerta, na katerih bodo premierno predstavili skladbe z nove plošče v živo. Prvi koncert bo dan po izidu plošče, 13.11., v Mariborskem Rožmarinu, drugi pa 17. novembra v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana v Ljubljani. Po uspešnem nastopu v sklopu Večer nove popevke, kjer so člani Papir navdušili polno dvorano mariborskega SNG, bosta ta dva koncerta prva priložnost slišati in videti ansambel Papir v polni zasedbi. S svojo avtorsko glasbo, domišljenimi besedili in vrhunsko izvedbo bodo prav gotovo ponovno očarali.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.