darekauric22
video: DARE KAURIČ – ZUNAJ SE SONCE SMEJE
22. maj, 2011
alex22
mp3: Novi singel: ALEX VOLASKO – DA DA DI DA
23. maj, 2011

album: PROFEEL – UTRIP

profeel22

profeel22Skupina Profeel je petčlanska metal zasedba iz okolice Radovljice. Pet svojevrstnih mladih posameznikov kljub svoji različnosti živi za enak cilj. Predstaviti svoje glasbeno delo ter ponuditi svež pogled v svet, ki mu pri nas ne bi škodila širša javna podpora. Tako z navdušenjem predstavljajo svoj  studijski prvenec, posnet pri producentu Željku Mladenoviću v Apollo Music Studiu. Album odraža njihovo delo, ljubezen in spoštovanje do glasbe, ki jo skupaj z besedili črpajo iz občutkov in doživetij vsakdana.

Verjamejo, da obstaja melodija za vsako misel in riff za vsak občutek, kar daje njihovim skladbam pristnost in moč.

Andraž Resman, vokalist skupine opisuje nastajanje prvega albuma z pristnim navdušenjem.
“V studiu smo resnično dorasli svoji glasbi, našli svoj stil in jasne smernice za prihodnost ter dobili potrditev, da smo na pravi poti. Celoten projekt je nastajal več kot eno leto z veliko vloženega dela in truda, vendar vedno pod vplivom pozitivne energije ter z občutkom preprostega uživanja v posameznem trenutku. Temu primerno nosi album naslov Utrip, saj združuje pet različnih ljudi, ki v pravem trenutku zaživijo kot eno, ter “utripajo” skupaj. Naše glavno sporočilo je prepustiti se vsemu, kar nam ponuja življenje s svojo iluzijo ter slediti temu, ob čemer se počutimo samo svoje. Če poleg nas še kdo uživa z nami, je občutek še toliko boljši. Ob tem moramo izraziti globoko zahvalo našemu mentorju Mihu Omanu ter skupini MIT, ki nam je bila v veliko pomoč pri nastajanju našega prvenca. Malo je ljudi, ki resnično cenijo tvoje delo in so ti vedno pripravljeni pomagati, zato je vsebina naše zgodbe še toliko bogatejša ter vsakomur ponuja umik v ritem lastnega utripa”.

Album so predstavili na (tako pravijo) srečen v petek 13. maja 2011. Premierno so ga skupaj z novim videospotom predstavili v Balinišču Kokelj na Lancovem pri Radovljici ter takoj naslednji dan v Figa Bar, Koper.

Profeel so: Andraž Resman – vokal, Jure Korošec – kitara, David Arnež – kitara, Anže Repe – bas in Janez Kokelj – bobni.
Glavni avtor glasbe in besedil je Jure Korošec, glasbenik po duši že od malih nog, ki svoj smisel išče  med strunami in prečkami in pravi, da je izredno hvaležen skupini za zaupanje in svobodo pri ustvarjanju ter podporo in izkušnje s katerimi so zrasli (in še vedno rastejo) iz mulcev v garaži v temeljito, neoporečno podobo moderne metal zasedbe na odru.

V zadnjem letu so postali kot druga družina v smislu povezanosti in pripadnosti. Pri besedilih dobršen del idej prispeva vokalist in frontman Andraž in tudi bobnar Johnny, ki je skupaj z obema kitaristoma (Jure in David) ustanovitelj benda. Triu se je po prvem letu uporniškega rock’n’rolla kmalu pridružil basist Anže ter nazadnje še Andraž, po prepričevanjih da njegov vokal izstopa iz zborovskega petja ter teži k distorzirani podlagi.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.