katarinamala23
koncert: KATARINA MALA KVARTET PREMIERNO
21. oktober, 2011
aperion22
reportaža: APERION V FRANCIJI
22. oktober, 2011

album: ROMANA KRAJNČAN – MANJKA MI, MANJKA

RomanaKrajncan21

RomanaKrajncan21

Romana Krajnčan, priljubljena slovenska glasbenica, se vrača na sceno. Tokrat ni ustvarjala za otroke, ampak si je zadala resnejši projekt. Projekt,  ki združuje dve Romanini veliki ljubezni – ples in glasbo. Projekt z naslovom ‘Manjka mi, manjka’.
Na včerajšnji promociji se je v Slamiču zbralo lepo število novinarjev, gostov in prijateljev, ki so bili nad projektom ‘Manjka mi, manjka’ in glavno akterko Romano navdušeni. Skupaj z zasedbo je Romana predstavila tudi nekaj skladb z albuma, nato pa še neka časa sprejemala čestitke in pohvale prisotnih.
Na albumu je 10 avtorskih skladb, ki se po Romaninih besedah uvrščajo v t. i. »akustični pop art«, s pridihom šansona, jazza in klasične glasbe. Gre za novo, še ne razvito glasbeno področje, ki dopušča mnogo kreative, ustvarjanja in notnega poigravanja.
Aranžmaji na albumu so delo skladatelja in dirigenta Lojzeta Krajnčana, avtorica vseh besedil pa je Bina Štampe Žmavc, slovenska pesnica in pisateljica ter tudi pevka in ljubiteljica gledališča. Za svoja literarna dela je bila že večkrat nagrajena, tako doma kot v tujini. Avtorji glasbe so Lojze in Romana Krajnčan, violinist Miloš Simič in diplomant nizozemske akademije za glasbo Kristijan Krajnčan. Na albumu pa sodelujejo še kitarist Primož Grašič, pianist Blaž Jurjevčič, harmonikar Gašper Primožič, čelist in bobnar Kristijan Krajnčan, basist Goran Rukavina , klarinetist Peter Kuder ter solist na EVI-ju Lojze Krajnčan.
Vzporedno z novim albumom pa je nastala tudi predstava, kar projekt ‘Manjka mi, manjka’ kot celoto naredi res nekaj posebnega. Po uspešnem muzikalu ‘ Ljubim te – spremeni se!’ Romana nadaljuje z združevanjem petja, plesa in igre. Na odru SiTi Teatra BTC je pod režisersko taktirko Gašperja Tiča nastala humorno-ganljiva pripoved o življenju in ljubezni, v kateri so se pod uličnimi svetilkami znašli pevka, ki bi zapela in povedala marsikaj, a nima komu, virtuozni harmonikar, ki prav tako služi s klobukom, in plesalci, ki preprosto znajo vse, a je njihov oder le na cesti. K sreči vsi na svoje težave gledalo s humorjem. Romana je poleg Gašperja Tiča k sodelovanju povabila tudi vrhunske plesalce – Saro Mlakar, Azro Selimanović, Matevža Česna, Jureta Gostinčarja in Žigana Krajnčana ter virtuoznega harmonikarja Gašperja Primožiča
26. oktober je torej dan za nakup albuma ‘Manjka mi, manjka’ in ogled istoimenske predstave.
Vkolikor pa ste premiero zamudili si lahko ogledate prvo ponovitev predstave ‘Manjka mi, manjka’, ki bo v v SiTi Teartu BTC v petek, 28.10.2011.

Romana Krajnčan, priljubljena slovenska glasbenica, se vrača na sceno. Tokrat ni ustvarjala za otroke, ampak si je zadala resnejši projekt. Projekt,  ki združuje dve Romanini veliki ljubezni – ples in glasbo. Projekt z naslovom Manjka mi, manjka. Na promociji se je v Slamiču zbralo lepo število novinarjev, gostov in prijateljev, ki so bili nad projektom Manjka mi, manjka in glavno akterko Romano navdušeni.

Skupaj z zasedbo je Romana predstavila tudi nekaj skladb z albuma, nato pa še neka časa sprejemala čestitke in pohvale prisotnih.

Na albumu je 10 avtorskih skladb, ki se po Romaninih besedah uvrščajo v t. i. “akustični pop art”, s pridihom šansona, jazza in klasične glasbe. Gre za novo, še ne razvito glasbeno področje, ki dopušča mnogo kreative, ustvarjanja in notnega poigravanja.

Aranžmaji na albumu so delo skladatelja in dirigenta Lojzeta Krajnčana, avtorica vseh besedil pa je Bina Štampe Žmavc, slovenska pesnica in pisateljica ter tudi pevka in ljubiteljica gledališča. Za svoja literarna dela je bila že večkrat nagrajena, tako doma kot v tujini. Avtorji glasbe so Lojze in Romana Krajnčan, violinist Miloš Simič in diplomant nizozemske akademije za glasbo Kristijan Krajnčan. Na albumu pa sodelujejo še kitarist Primož Grašič, pianist Blaž Jurjevčič, harmonikar Gašper Primožič, čelist in bobnar Kristijan Krajnčan, basist Goran Rukavina, klarinetist Peter Kuder ter solist na EVI-ju Lojze Krajnčan.

Vzporedno z novim albumom pa je nastala tudi predstava, kar projekt Manjka mi, manjka kot celoto naredi res nekaj posebnega. Po uspešnem muzikalu Ljubim te – spremeni se! Romana nadaljuje z združevanjem petja, plesa in igre. Na odru SiTi Teatra BTC je pod režisersko taktirko Gašperja Tiča nastala humorno-ganljiva pripoved o življenju in ljubezni, v kateri so se pod uličnimi svetilkami znašli pevka, ki bi zapela in povedala marsikaj, a nima komu, virtuozni harmonikar, ki prav tako služi s klobukom, in plesalci, ki preprosto znajo vse, a je njihov oder le na cesti. K sreči vsi na svoje težave gledalo s humorjem. Romana je poleg Gašperja Tiča k sodelovanju povabila tudi vrhunske plesalce – Saro Mlakar, Azro Selimanović, Matevža Česna, Jureta Gostinčarja in Žigana Krajnčana ter virtuoznega harmonikarja Gašperja Primožiča

26. oktober je torej dan za nakup albuma Manjka mi, manjka in ogled istoimenske predstave. V kolikor pa ste premiero zamudili si lahko ogledate prvo ponovitev predstave Manjka mi, manjka, ki bo v v SiTi Teartu BTC v petek, 28.10.2011.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.