jacob06
novica: ZLATI GLAS KONGA JE POSTAL JACOB
6. junij, 2011
jeffbeck07
koncert: JEFF BECK V KRIŽANKAH
7. junij, 2011

album: SAME BABE – TEREZIJANSKE

samebabe23

samebabe2327. maja je združba glasbenikov z nazivom Same babe izdala novi album z naslovom Terezijanske. O njem se je že lep čas pred izidom po kritiških logih govorilo v samih presežkih. Nič drugače ne bo v naslednjih tednih in mesecih. Same babe so Marko Jelovšek (vokal, kontrabas), Marko Voljč (vokal, trobenta, ukulele, harmonika, tamburin), Miha Nemanič (vokal, orglice, tamburin, šejker, boben), Viki Baba (vokal, kitara).

Skupina Same babe je nastala leta 2003. Do danes je nastopila na večini pomembnejših domačih glasbenih festivalov z etno glasbeno ponudbo. Prav tako je cenjena tudi med domačimi poznavalci in prireditelji koncertov šansona in je leta 2009 prejela 1. nagrado Festivala slovenskega šansona.

V skladbah na albumu Terezijanske se prepletajo številni glasbeni jeziki. Zasedba pri svojem ustvarjanju besedila dobesedno “opremlja” z glasbo, tako da je glasbeni del nekakšno ogledalo besednemu. Večina skladb je končno podobo dobila na njenih številnih nastopih, ki jih spremlja velik odmerek humorja in performansa. Snemanja za album Terezijanske v studiu legendarnega člana skupine Buldožer Boruta Činča so skušala dovolj prepričljivo ujeti njeno večplastno odrsko podobo. Skupina uporablja izključno akustična glasbila, zanjo pa je značilno tudi energično večglasno petje.

Z albumom Terezijanske so se Same babe pridružile neprilagojenim slovenskim glasbenim posebnežem s prodornimi besedili, kakršni so bili oziroma so še vedno Marko Brecelj, Jani Kovačič, Andrej Trobentar in Zoran Predin.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.