eva_DJT
mp3: Novi singel: DEEJAY TIME FEAT. EVA – HEY TI
23. november, 2010
Gusti_1srednja
koncert: GUŠTI V NOVI GORICI
24. november, 2010

album: VULTURE AND THE GURU – TEKOČINA

VG_Tekocina

VG_TekocinaGlasbeni projekt Vulture and the Guru, ki sta ga pred približno dvema letoma zasnovala Peter Gergolet in Andrej Kralj, bo z izidom plošče Tekočina (22.11.2010) tudi dokončno zaživel. Peter in Andrej se poznata že vrsto let in se takorekoč od vedno ukvarjata z avtorsko rock glasbo kot člana skupin kot so Blek Panters, Fiberglas (Peter Gergolet) ali Charge, Anorexica (Andrej Kralj).

Za projekt Vulture and the Guru sta k sodelovanju povabila številne glasbenike z Goriškega, Tržaškega in iz Slovenije (med katerimi so tudi kitarist Aljoša Saksida, na basu Marko Loredan, bobnar Gianluca Solferino in klaviaturist Alverto Bravin) in se odločila, da na plošči ne bosta nastopila kot glasbenika, da bi se bolje osredotočila na produkcijske zahteve projetka.

VG_tekocinaTekočina združuje 11 pesmi z besedili v slovenskem jeziku, ki sta jih Peter in Andrej napisala ter  sama posnela, mixala, producirala. Gre za prelitje različnih glasbenih stilov, vezna nit pa je avtorsko izražanje Vulture and the Guru. Na plošči je namreč več balad z elektronskimi elementi, nekaj rockerskih skladb, ob tem pa tudi nekaj bolj eksperimentalnih trenutkov, ki se spogledujejo z nekaterimi produkcijami iz  80-ih. Značilnost Cd-ja je tudi ta, da je pri projektu sodelovalo več pevcev, in sicer Martina Feri, ter Danijel Malalan, Bojan Kovic, Peter Gus in Tomislov Jovanović Tokac (Dan D). Na štirih pesmi so Vulture and the Guru posneli tudi godalni orkester, kjer je Aranžmaje napisal skladatelj in dirigent Valter Sivillotti. Za grafično oblikovanje je poskrbel Jakob Jugovic, fotografije pa je prispeval Danilo Pahor.

Projekt je nastal v sklopu pobude Across the border, ki jo že več kot deset let promovira Kulturni dom iz Gorice, z namenom povezovanja glasbenih skupin in glasbenikov na čezmejnem slovensko-italijanskem in širšem območju.

CD Tekočina je izšel v ponedeljek 22.novembra, predstavitveni koncert pa bo 14. januarja 2011ob 20.30 v Kulturnem domu v Gorici, prav v okviru praznovanj 29-letnice delovanja Kulturnega doma Gorica.
{loadposition vulture2}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.