Foto: arhiv Gong Records
Tanja Žagar predstavlja skladbo Kako je vroče
25. april, 2013
Foto: Pika Dvornik
Vlado Kreslin pripravlja Čarobnice
26. april, 2013

Aleksander Novak v singlu Katerih barv so najine oči

Foto: David Vatovec

Foto: David Vatovec

Aleksander Novak, močno slabovidni kantavtor iz Kopra, daje v poslušanje svojo drugo skladbo z nastajajočega novega albuma. Po tem, ko je pred lanskim poletjem izšel njegov prvenec z naslovom Želel želela, s katerega še posebej radi prisluhnemo skladbi Pentlja, zapela sta jo z Aniko Horvat, ter skladbi posvečeni preminulemu Prijatelju, ki je nehote prekinila promocijo omenjenega albuma, a mu hkrati nakazala pot, gre Aleksander, kot sam pravi: Od tu naprej! – po poti igranja v živo na vseh posnetkih, brez popravkov, skratka – v duhu občutenj, ki jih v danem trenutku izžarevajo vsi sodelujoči.

Skladba Katerih barv so najine oči kliče po ljubezni, prijateljstvu, toplini… Po vsem, kar zbližuje, osvobaja, osmišlja. Po predanosti ne le drugim, temveč tudi svojemu bistvu in svojim ciljem, ki se kdaj usodno izmikajo… Še zdaleč ni namenjena, kakor bi na prvo žogo s pričo Aleksandrove slabovidnosti in samega naslova skladbe zlahka pomislili, "le" slepim in slabovidnim. Pesem, četudi v osnovi balada s kančkom žalosti, nosi (igra na) pozitivno noto. Kliče po moči v najbolj temnih trenutkih naših življenj. 

ALEKSANDER NOVAK – Katerih barv so najine oči AleksanderNovakKaterihbarvsonajineoci.mp3

 
Aleksander poudarja, da gre za teme, ki bodo tudi sicer zaznamovale končno podobo albuma in dodaja, da brez podpore Radia Koper ter te majhne, a srčne ekipe, s katero sodeluje, te zgodbe ne bi bilo. Aleksander s tem nadaljuje svojo zgodbo, ki jo skupaj s prijatelji (Daniel Matič – kitara, Goran Moskovski – kohon, Rudi Bučar – back vokal, percussions, in brat Iztok Novak Easy – klavir) pripravlja v studiu Hendrix Radia Koper.