Simon in njegov Ideal
2. december, 2016
Nina Pušlar in Jan Plestenjak v skladbi Tebe imam
15. december, 2016

Aleksander Novak v singlu Mi smo ljudje

Stojnice so že postavljene, mesto okrašeno in po ulicah odmevajo božične skladbe. Trgovske verige vabijo k potrošništvu, da bi se s še večjimi in dražjimi darili kot prejšnje leto odkupili za celoletno odsotnost od najbližjih, pri čemer pa nihče ne zastane za trenutek in se vpraša o smiselnosti vsega. Vpraša o tem, če smo sploh še ljudje.

Aleksander Novak verjame, da Mi smo ljudje. Topla skladba, posvečena vsem ranljivim skupinam, je nastala, da bi opozorila, kako različna so si naša življenjska izhodišča. »Nekdo, ki ima dve zdravi roki, nogi in oči ter bistro glavo včasih težko razume, koliko nekomu pomeni samo iskren stisk roke, pogled, občutek sprejetosti … ne nazadnje so to trenutki, ki smo jih vsi veseli,« je povedal Aleksander, ki v času odtujenosti opozarja na male pozornosti, na iskrene besede in toplino v očeh. Morda je prav decembrski čas tisti, ko nas bo ta poljudna skladba močnega sporočila vrnila nazaj k sebi in bližnjim, nam povrnila moč za spremembo in nas za trenutek ustavila, da bomo sklenili obdobje osamljenosti in hladnosti, kot Aleksander Novak z njo zaključuje svojo glasbeno zgodbo, poimenovano Do dna.
 
ALEKSANDER NOVAK – Mi smo ljudje AleksanderNovakMiSmoLjudje.mp3
 
Aleksander Novak je z vedro skladbo Mi smo ljudje prispel Do dna in z njo zaključil zgodbo, ki jo je zadnje leto pisal na istoimenskem albumu. A v tem času nikakor ni miroval, kajti »morda sem prav zaradi nje napisal kakšno novo … Skozi bolečino preteklosti v tem trenutku prehajam k tistim lepšim občutkom, ki bogatijo naša, tudi moje življenje, zato bo naslednja zgodba manj obremenjena z družbeno angažiranostjo in se bo v večji meri posvečala lepoti življenja.«