Cvek raku
29. januar, 2015
Foto: Boštjan Tacol
Alma z novim videospotom za skladbo Do nagega
20. maj, 2015

Alenka Godec prepevala s kotički ust navzgor

Foto: Andrej Matic

Foto: Andrej Matic

Alenka Godec je včeraj po dolgem času ponovno priredila solo koncert v Cankarjevem domu. Povod za glasbeni večer je bil njen novi, še sveži album S kotički ust navzgor, ki ga je Alenka izdala v lanskem decembru.

V Linhartovi dvorani so ob njej na odru stali Jani Hace (bas kitara), Robert Pikl (kitara), Miran Juvan (klavir), Davor Klarič (hammond), Peter Ogrinc (bobni) in dve spremljevalni vokalistki: Anja Baš in Andreja Sonc.
 
Predstavili so obširen nabor Alenkinih skladb – od novih skladb iz albuma S kotički ust navzgor (S kotički ust navzgor, Grem po svoje, Jaz te pač zdaj že poznam, Nežna pesem in druge) preko najlepših pesmi (Ti si moja roža, Maja z biseri, Pojem blues, Danes bo srečen dan idr.) do Alenkinih starejših uspešnic (Tvoja, Ni me strah, Poglej me v oči …). Alenka je koncert popestrila z mnogimi začimbami: zgolj ob spremljavi klavirja je zapela skladbi Ne, ne smej se mi in Ljubezen gre tako, predstavila je tudi skladbo, ki jo izvaja s skupino Manouche Stisn se k men, koncert pa je zaključila s skladbo Vsak je sam.
 
Alenka in band so vidno uživali na odru, kar se je poznalo tudi pri občinstvu, ki je koncert spremljalo z navdušenjem in s kotički ust navzgor.