Faraoni praznujejo 45. obletnico delovanja s koncertom v Ljubljani
8. oktober, 2014
San Di Ego z novim singlom To je to (za ta denar)
13. oktober, 2014

Alenka Godec s singlom Kličem te napoveduje nov album

Foto: Andrej Matic

Foto: Andrej Matic

Preden gremo naprej, se vrnimo v preteklost: pred šestimi leti je Alenka Godec dobro presenetila in navdušila Slovenijo z izborom in novo podobo najlepših slovenskih pesmi. V njeni interpretaciji so znova zaživele skladbe, kot so Vsak je sam, Pojem blues, Julija, Ti si moja roža, Ne bom pozabil na stare čase in mnoge druge.

Po dveh (pravzaprav treh) izjemno uspešnih albumih priredb So najlepše pesmi že napisane I in II Alenka Godec končno pripravlja nove skladbe in nov album! Kot prvo vam v posluh pošilja skladbo Kličem te, ki sta jo posebej za Alenko spisala Jani Hace (glasba) in Andrej Šifrer (besedilo).
 
ALENKA GODEC – Kličem te AlenkaGodecKlicemte.mp3
 

Alenkina nova plošča ponovno nastaja v sodelovanju z Janijem Hacetom, s katerim je Alenka sodelovala pri obeh ploščah slovenskih priredb So najlepše pesmi že napisane. Tokrat se Jani poleg vloge producenta, aranžerja, basista, inštrumentalista predstavi tudi kot avtor skladb –  na plošči bo kar 6 njegovih. Novi album nastaja v novomeškem studiu RSL, kjer se celotna ekipa počuti več kot odlično. 
 
Alenka za Janija najde le najlepše besede: “Preprosto je: pisan mi je na kožo kot avtor, producent, aranžer, glasbenik; kot človek in prijatelj,« in napol za šalo napol zares dodaja: »Novi album bo album z dolenjskim pridihom: snemamo ga v Novem mestu, pri eni skladbi sodeluje zbor Pomlad iz Novega mesta, avtor ene od novih skladb je Dolenjec Borut Antončič, za fotografije pa skrbi dolenjski fotograf Andrej Matič! No, nenazadnje pa imam tudi sama dolenjske korenine.”
 
Alenka je z albumom zelo povezana, saj je tokrat bolj kot kadarkoli prej pristona v vseh fazah nastajanja in grajenja pesmi, spisala je tudi dve besedili. Motivacija, da bi naredili nekaj dobrega, kvalitetnega in nekaj  kar bo našlo pot do ljudi je še toliko močnejša, saj bo to po skoraj desetletni pavzi znova avtorski album, na katerem bodo pesmi, napisane posebej za Alenko.