Mladich ft. Zlatko z novim spotom Prosti slog
17. oktober, 2013
Foto: Tina Rus
The Doors alive vrhunsko v Cvetličarni
21. oktober, 2013

Aleš Klinar ob 50-letnici z gosti v Cvetličarni

Aleš Klinar ob svojem okroglem jubileju v letošnjem letu pripravlja obilo presenečenj. V naslednjem tednu izide njegov novi album 63 Special, 21. novembra pa v ljubljanski Cvetličarni pripravlja veliki koncert Samo milijon nas je!. Na odru se bodo Klinčiju pridružili mnogi gostje, manjkalo pa ne bo niti nekaj presenečenj za obiskovalce spektakla.

Aleš Klinar je eden od najbolj ustvarjalnih avtorjev in izvajalcev na naših tleh – v svoji bogati glasbeni karieri je ustvaril zavidljivo število hitov, kot so Od višine se zvrti, To ni političen song, Samo milijon nas še živi, Svobodno sonce, Lep je dan in mnoge druge. Deloval je v mnogih kultnih slovenskih bandih (Martin Krpan, Agropop, Rock Partyzani …) in ustvarjal za druge glasbene izvajalce. In letos je čas, da vam Klinči predstavi – sebe!

V ljubljanski Cvetličarni bo nastopil v četrtek, 21. novembra. Kot se za veliki jubilej tudi spodobi, mu bo ob 50-letnici ob strani stalo kar 50 gostov! Poleg glavnega akterja Aleša Klinarja Klinčija in njegovega banda Klinči orkestra, bodo na odru za vas nastopili tudi Trkaj, Matjaž Jelen, Alenka Godec, Anja Rupel, Nuša Derenda, Sergej Škofljanec, Samuel Lucas, Vojo Djuran, Pika Božič, Rebeka Dremelj in mnogi drugi. Seveda ne bodo manjkali Rock Partyzani (ki letos obeležujejo 10. obletnico delovanja), videli in slišali pa boste tudi Nove spomine (Agropop show), pevski zbor in pole dance performance. Klinči pa seveda pripravlja tudi mnogo presenečenj. 
 

Klinči pa v letu svojega jubileja izdaja tudi novi album z naslovom 63 Special. Dvojni album se hkrati ozira v preteklost in obrača v prihodnost – na prvem ploščku bo 12 novih Klinčijevih skladb z mnogimi glasbenimi gosti, na drugem pa boste lahko prisluhnili skladbam, ki so se vam usedle v ušesa in srca v preteklih letih – od skladb Martina Krpana, Agropopa, Anje Rupel, Alenke Godec do mnogih drugih. Tako za že znanimi kot za novimi skladbami stoji prav Aleš Klinar! Prva nova skladba, ki jo je Klinči že predstavil javnosti, je single Stari klovn.