25 let Hladnega piva tudi v Ljubljani
3. oktober, 2013
Perpetuum Jazzile in Dejan Zavec v videu za skladbo Titanium
3. oktober, 2013

Ali pa… prvenec skupine Lei’Yh

Kranjski bend Lei'Yh je v septembru 2013 objavil prvenec z naslovom Ali pa… Klasična kitarska rock zasedba predstavlja skladbe, v katerih se mešajo zeppelinovski rifi na eni in radioheadovsko prelivanje harmonij na drugi strani.

Vrsto vplivov, ki so se nabirali v desetletjih rock glasbe, so destilirali v prepoznaven slog močnih ritmičnih linih in prepletanja dveh kitar. Bend se v tekstih najraje loteva družbenih anomalij kot sta denimo nestrpnost in neodgovornost, vendar poslušalcu to ponuja v slikah in zgodbah, ki tega morda ne razkrijejo na prvi posluh.
 
Lei'Yh so se prvič pojavili novembra 2011, ko je njihova Revolucija? pa še dež je napovedan izšla na albumu Vala 202 – Val 011 Imamo dobro glasbo. Konec marca 2012 je bend v mali dvorani Lutkovnega gledališča Ljubljana razvlekel nekaj sto metrov kablov in v enem dnevu posnel osem skladb. Po trnovem urejanju in miksanju materiala so rezultati tu: Ali pa… Koncertni nabor skladb obsega še nekaj stvari, ki prihajajo na naslednjem albumu. Album Ali pa… je bezplačno na voljo na spletni strani www.lei-yh.com.