Alex Volasko z novim singlom V hiši večnih sanj
20. januar, 2015
Cvek raku
29. januar, 2015

Alma z novim singlom Pegasti milijonar napoveduje nov album

Alma prinaša prepotrebno osvežitev slovenske pop scene z navihano in nalezljivo skladbo in videospotom Pegasti milijonar! Skladba se spogleduje s stilom Charleston, ki je bil popularen v 20-ih prejšnjega stoletja in ga popelje v stik s sodobnostjo. Zasukajte svoje boke in se podajte na glasbeno popotovanje z Almo! 

Pegasti milijonar govori o ljubezni, ki je v današnjem svetu veliko bolj izpostavljena, kot je bila včasih – ljubezni do denarja. Skladba pripoveduje o ženski, ki se je zaljubila v angleškega milijonarja. Ampak, kot vsak popotnik, je tudi ta Anglež nadaljeval svojo pot. Ker ljubica še nikoli ni živela v takem izobilju (pa čeprav samo za nekaj dni), tega ni hotela izgubiti, zato svojega preljubega bogataša prosi, naj jo vzame s seboj. Le zakaj bi živela še naprej v taki bedi, če lahko ima ob sebi tak zaklad? Skladba podaja sarkastičen komentar in se norčuje iz določenih vrednot moderne družbe.
 
V slovenskem glasbenem prostoru se primarno pojejo pesmi v slovenščini in angleščini, Alma je pa s svojo ekipo prišla do ideje, da bi oba pola povezala v eno (malo za hec, malo za res).
 
Videospot se je snemal v Murski Soboti v gledališču Park v zelo prijetni družbi in vzdušju. Snemanje je popestrila tudi Almina soigralka kača (ameriški gož), ki pa je na začetku ni sprejela najbolje. Ker je še mlada in sramežljiva, ji kamere niso najbolj ugajale, zato je svoje nezadovoljstvo izrazila z ugrizom. Tako, da je bila nervoza obojestranska. K sreči je prišlo le do manjšega ugriza, zato ni bilo potrebe po zdravniški pomoči.
 
K sreči zdravniška pomoč ni bila potrebna niti pri naslednjem incidentu – Almin oče (ki je imel tudi vlogo producenta) je med snemanjem videospota zaradi trde teme v dvorani in popolne zavzetosti, padel z meter in pol visokega odra. Nekaj masaž in toplih obkladkov je zadostovalo, da se je snemanje lahko uspešno zaključilo.
 
Tako avtor skladbe kot tudi producent in aranžer je Denis Horvat, za besedila pa sta skupaj poskrbela Matevž Šalehar – Hamo in Denis Horvat, tandem, ki je sodeloval na celotnem prihajajočem albumu Almanah, ki bo izšel februarja.
 
ALMA – Pegasti milijonar AlmaPegastiMilijonar.mp3