Nova plošča dua Ana Kravanja in Samo Kutin – Trosi kumulusa
1. april, 2020
Ivč z novim singlom in rap albumom
1. april, 2020

Alya iz dnevne sobe s skladbo A veš

Foto: Matic Gabrijel

Alya je pred letom dni izdala album priredb največjih uspešnic iz njene uspešne dvajsetletne kariere, ki ga je poimenovala Iz dnevne sobe. Naslov albuma je v tem obdobju, ko smo vsi doma, še bolj aktualen kot pred letom dni, ko so glasbeniki izbirali kako poimenovati novo ploščo in turnejo… Inspiracija za naslov albuma je bila namreč scena na koncertnem odru, ki so ga krasili rekviziti iz dnevne sobe, na takšnem odru so se Alya in njeni glasbeniki počutili zelo domače, zato so album (in koncerte) poimenovali Iz dnevne sobe. 

Kljub temu, da koncerti Iz dnevne sobe trenutno počivajo ( v letu 2019 jih je bilo kar nekaj po Sloveniji), Alya ne miruje. V svet pošilja priredbo velike uspešnice iz leta 2007, skladbo A veš, ki se nahaja na aktualnem albumu Iz dnevne sobe. Za vse aranžmaje na novem albumu je zaslužen priznani producent Dejan Radičević, za skladbo ‘A veš?‘ pa je besedilo in glasbo napisal Jan Plestenjak.

Pesem je postala velik hit, leta 2009 je pesem dobila nagrado Diamant za pesem leta ter postala je najbolj predvajana pesem leta.
Še vedno je ena najbolj predvajanih slovenskih skladb na domačih radijskih postajah, veliko prahu pa je par let kasneje dvignilo razkritje, da si je ameriška skupina ‘sposodlila’ odlični refren pesmi ‘A veš?‘ avtorja Jana Plestenjaka.

 

 

Glasbena zasedba, ki je snemala album priredbi velikih Alyinih ‘Iz dnevne sobe’  je res raznolika – pri ustvarjanju je sodeloval harmonikaš Jure Tori, iz zasedbe Parni Valjak pa se je projektu pridružil Berislav Blaževič. Album si po najhitrejši poti zagotovite na naslovu shop.dallas.si.