San Di Ego vam ponujajo brezplačen prenos novega albuma Zdaj je čas
20. marec, 2020
Zarolanih 10: Ana Ferme
23. marec, 2020

Ana Soklič predstavlja evrovizijsko verzijo skladbe Voda

Ana Soklič, ki je s pesmijo Voda zmagala na nacionalnem predizboru EMA 2020, predstavlja evrovizijsko verzijo skladbe. Ana je tudi avtorica besedila, ob Bojanu Simončiču in Žigi Pirnatu pa tudi sovtorica glasbe. Pesem je Ana pospremila tudi z besedilnim videom, ki ga je ustvaril Den Baruca.

Ana bi morala z Vodo maja zastopati Slovenijo na 65. izboru za pesem Evrovizije v Rotterdamu, a so v sredo organizatorji, Zveza evropskih radiotelevizije EBU, tekmovanje zaradi negotovosti ob širitvi novega koronavirusa odpovedali, danes pa so sporočili še, da za leto 2021 ne bodo spreminjali Pravil za izvedbo tekmovanja za pesem Evrovizije, kar pomeni, da bodo na Pesmi Evrovizije 2021 lahko sodelovale skladbe, ki bodo komercialno izdane in javno objavljanje od 1. septembra 2020 naprej.

EBU je tudi sporočila, da išče možnosti za televizijske in radijske programe, posvečene Pesmi Evrovizije, ki pa ne bodo vključevali tekmovanja. Radi bi združili občinstvo v teh zahtevnih časih in se poklonili vsem skladbam in izvajalcem, ki bi se morali predstaviti na letošnji Pesmi Evrovizije.

Sokličeva je odločitev sprejela z obžalovanjem, a tudi razumevanjem. Ob tem pa je svoje oboževalce pozvala še, naj ostanejo doma in s tem prispevajo, da se bo življenje čim hitreje vrnilo na stare tirnice. Za to, da jim bo čas med štirimi stenami hitreje minil, pa jim bo v kratkem postregla še z uradnim evrovizijskim videospotom za skladbo Voda.