Foto: Luka Dekleva
Laibach izdali digitalni EP z naslovom S
29. oktober, 2013
NiJA z novim singlom Moj svet se odvija
29. oktober, 2013

Anavrin predstavljajo singel Mesto idej

Foto: Andrej Zavašnik

Foto: Andrej Zavašnik

Po uspešnem singlu in videospotu Premalo enakih, ki je zasedel številne radijske in video lestvice in se je s svojo preprosto idejo o različnosti ljudi v videospotu dotaknil mnogih, Anavrin nadaljujejo začrtano pot. Ponovno predstavljajo tako imenovano DIY (Do It Yourself – naredi sam) lastno zvokovno produkcijo.

Delovno poletje je fante tako pripeljalo do drugega singla Mesto idej. Ta napoveduje tretji studijski album, ki bo predvidoma izšel v začetku prihodnjega leta.
 
"Velik izziv pri ustvarjanju skladbe je predstavljal orkestralni aranžma, saj smo v našo glasbo prvič vpeljali godala (violine, viole in čela) in s tem še dodatno popestrili dinamiko same skladbe," pravi pevec Damir Lisica.
 
"Ko sem sestavljal note za orkester, niti nisem natančno vedel, kam to pelje, saj do sedaj tega še nikoli nisem počel. Vedel sem pa, da skladbi manjka tista češnja na vrhu torte. Želel sem dobiti občutek mogočnosti, ko orkester zaigra skupaj, a obenem tudi občutek lahkotnosti, ko violine dopolnjujejo vokal in besedilo v refrenih. Na koncu smo bili vsi zelo zadovoljni z rezultatom," pa je povedal basist Anej Kočevar, ki tudi sicer drži vajeti v rokah pri snemalnem procesu vsakega singla.
 
Besedilo je spisal pevec Damir, ki pravi, da se vsak od nas v določenem trenutku v življenju znajde na razpotju, ko ne ve več, kam bi usmeril svojo energijo, ali po domače povedano izgubi kompas. "Ravno ti trenutki so ponavadi ključni, da zberemo dovolj volje, poguma in slepo verjamemo v svoje poslanstvo ter naredimo korak naprej k uresničitvi svojih ciljev. To je torej življenjska prelomnica, ko lahko v življenju pustimo pozitiven pečat ali pa potonemo v povprečju. Želimo si, da Mesto idej spodbudi ljudi, naj se nikoli ne ustavijo pri kreativnosti, naj si ustvarijo okolje, najdejo prostor ali mesto, kjer se bodo lahko svobodno, kreativno izražali."
ANAVRIN – Mesto idej AnavrinMestoidej.mp3

Za novi single so Anavrin v sodelovanju s produkcijsko ekipo Wide Lens na zanimivi lokaciji izsušenega Cerkniškega jezera posneli tudi videospot, ki bo luč sveta ugledal v ponedeljek, 4. novembra.