Lombardo v videospotu Mesto želja
16. junij, 2013
Nula Kelvina na odru z velikim zabavnim orkestrom
17. junij, 2013

Anavrin se vračajo s singlom Premalo enakih

Skupina Anavrin se po dveh letih mirovanja vrača na domačo glasbeno sceno s singlom, ki nosi naslov Premalo enakih in napoveduje novo glasbeno ustvarjanje zasedbe, ki je pred leti dodobra opozorila nase z uspešnimi singli Pri filozofiji, Mi laže v obraz (s prvega albuma), kasneje pa še z Better U (z drugega albuma).

Po preteklih številnih koncertih na domačih tleh in izven meja Slovenije (Avstrija, Italija, Madžarska, Srbija in Hrvaška, kjer so si Anavrin delili oder s svetovno priznanimi imeni Placebo, Queens of the stone age, Kaiser Chiefs) in promociji drugega albuma Atopic, ki je bil na povabilo treh angleških producentov delno posnet v Londonu, so si fantje vzeli čas zase, glasbeno raziskovanje in iskanje navdiha. Tako je napočil čas za tretji studijski album, ki ga napoveduje prav novi single Premalo enakih.
 
"Skladba Premalo enakih govori o tem, da smo si ljudje med seboj različni, nekateri najdejo svoje poslanstvo že zelo zgodaj, medtem ko se drugi iščejo celo življenje. Besedilo singla je odsev današnje družbe, ki premalo gradi na skupni identiteti, na svojem poslanstvu. Premalo ljudi se zaveda, da je njihovo življenje odvisno od njih samih in ne od spleta okoliščin ter naključij," je povedal vokalist Damir Lisica, ki je napisal besedilo.

ANAVRIN – Premalo enakih AnavrinPremaloenakih.mp3