Hamo & Tribute 2 love v videospotu za skladbo Dejva bit čist bliz
25. september, 2013
Alenka Šmid Čena predstavlja video za skladbo Nikoli ni dovolj
27. september, 2013

Andraž Gartner predstavlja svoj prvenec Canegatto

Foto: Jana Šnuderl

Foto: Jana  Šnuderl

Andraž Gartner je svež veter na slovenski glasbeni sceni. Je vsestranski ustvarjalec, ki deluje predvsem na področju besede, gledališkega odra in glasbenih sfer. V glasbenih in gledaliških vodah deluje od leta 2006, tokrat pa je tik pred izidom glasbenega prvenca, ki je nastajal zadnjih pet let, vse od septembra 2008. 

Na plošči sodelujejo vrhunski glasbeniki, kot so: Gal Gjurin (duet), Tadej Hrušovar, Matija Krečič, Gašper Konec, Rok Nemanič, Simon Krečič ter mnogi drugi odlični glasbeniki. Na plošči najdete deset skladb v italijanskem jeziku (od tega eno jezikovno mešano). Andraž je avtor besedil in glasbe vseh pesmi in soavtor osmih aranžmajev v sodelovanju z Juretom Krajnikom, ki je glasbeni producent plošče. Za ostali dve pesmi sta si aranžmaje razdelila Gal Gjurin (Nerazumne reči) in Matija Krečič (Preghiera).
 
V septembru 2008 je Andraž nevede pričel s snemanjem svoje prve plošče. Plošča, na kateri je deset skladb, nosi izredno zanimivo zgodbo. Andraž je v studiu Krajnik najprej posnel pesem Piccolo, nato pa je na pobudo prijateljev nadaljeval s snemanjem. V samem začetku je bilo vse, kar je bilo organskega v zvoku njegove glasbe, vokal, klavir ter bas. Danes, ko je plošča končana, lahko povemo, da je plošča v celoti zgrajena na organskem zvoku. Na plošči so tri sodelovanja. Eno izmed njih je sodelovanje z Emo Kolenko, s katero je Andraž posnel duet Il tuo giorno. Drugo je sodelovanje z izrednim Galom Gjurinom, s katerim je Andraž posnel jezikovno mešani duet Nerazumne reči. Poleg vokala je Gal Gjurin prispeval tudi zanj značilni aranžma. Tretje sodelovanje pa je sodelovanje z Matijo Krečičem, s katerim je Andraž avtorsko sodeloval pri skladbi Preghiera. Za skladbo, ki nosi izredno klasično usmerjeno noto, je Matija Krečič napisal zares vsebinski aranžma in tako na ploščo prispeval tudi del svoje prepoznavne glasbe.
 
Kot koproducent na plošči sodeluje tudi Tadej Hrušovar, ki nosi bogate izkušnje v poznavanju italijanske in slovenske glasbene scene.
Glasbeni producent plošče je Jure Krajnik, ki je tudi lastnik studia Krajnik v Škofji Loki, kjer se je posnela velika večina plošče. Kot vodja projekta ter izvršni producent plošče pa se je podpisal sam Andraž.
 
Plošča je posneta v italijanskem jeziku in je iz tega vidika eksperiment. Zakaj so besedila v italijanščini tudi sam ne ve natančno.