Inmate z drugim poročilom iz studia
20. marec, 2013
The Hoax Program in Border Bastard na Mostovni
21. marec, 2013

Andreja Čamernik v singlu Ujemiva veter

Pevka in radijska voditeljica Andreja Čamernik letos obeležuje svoj zavidljiv glasbeni jubilej. Natanko pred tridesetimi leti je vstopila v svet glasbe, ki je zelo hitro postala njen način življenja. V vsem tem času se je poleg aktivnega glasbenega udejstvovanja preizkusila v več različnih vlogah in sicer kot televizijska in radijska voditeljica, moderatorka, scenaristka in povezovalka prireditev in še bi lahko naštevali, ampak vselej kot pravi, ostaja zaprisežena pevka. 

Svoje prve glasbene izkušnje je kot mlado dekle nabirala v domačem pevskem zboru nato pa so jo povabili v ansambel Doreta Kogovška. Po nekaj letih se je pridružila ansamblu Rž, kjer sta skupaj z Romano Krajnčan prepevali do prenehanja delovanja ansambla. Pot jo je vodila k ansamblu Mesečniki s katerimi je nastopala več kot petnajst let. Z njimi je posnela skladbe: Ne reci zbogom mi, Povedala sem ti in narodno zabavna Sreča.
 
V zadnjih letih smo jo bolj pogosto videvali kot članico narodno zabavnega projekta Kolovrat. Po tridesetih letih nastopanja v ansamblih se je opogumila in odločila, da za takšen jubilej kot ga praznuje v letošnjem letu, pripravi presenečenje in zapoje kot solistka.  
 
Energična in optimistična poletna uspešnica Ujemiva vater je v njej ljubem country-rock glasbenem slugu. Avtor glasbe in besedila je Boštjan Konečnik, kot aranžer se je podpisal Aleš Zibelnik, za kitarske ritme pa poskrbel Grega Samar. Vse skupaj je bilo posneto v studiu Zibelnik. 
ANDREJA ČAMERNIK – Ujemiva veter AndrejaCamernikUjemivaVeter.mp3

Vedno dobrovoljna in nasmejana Andreja Čamernik meni, da je lepo praznovati in zato se je odločila, da bo v letošnjem letu na različne načine obeležila to lepo obletnico. Med drugim že potekajo priprave na enkratni glasbeni dogodek oziroma koncert ki se bo predvidoma zgodil to jesen. Do takrat pa nas bo razveseljevala z optimistično poletno pesmijo.