Dan D v koncertno-dokumentarnem filmu
2. oktober, 2013
Sara Kobold v skladbi Ne znam na konec neba
2. oktober, 2013

Anja Baš z avtorskim singlom Skušnjava

Foto: Matjash Fartek

Foto: Matjash Fartek

Anja Baš se predstavlja z novim avtorskim singlom Skušnjava. Skladba govori o pogosti življenjski situaciji iz faze osebnostnega zorenja posameznika: kako se odločiti, ko sta na voljo dve možnosti – prva je bistveno lažja in hitreje izvedljiva od druge, a hkrati ni prava. Bomo podlegli? Anja je skladbo Skušnjava v celoti spisala sama.

Anja Baš, slovenska pevka in avtorica, se z glasbo ukvarja že od ranega otroštva dalje. V zgodnjih najstniških letih je pobirala nagrade in zmagovala na različnih tekmovanjih in festivalih; med drugim je sodelovala tudi v prvi sezoni Bitke talentov. Sočasno je pela in ustvarjala v slovenski skupini Angee, ki je izdala tudi album I'm cool in dosegla prepoznavnost v javnosti. Za Anjo je bila skupina Angee pomemben korak v glasbenem razvoju, saj je v okviru skupine odkrila talent za samostojno pisanje pesmi, kar jo danes loči od večine slovenskih pevk. Začela je s pisanjem besedil, kmalu pa se je lotila tudi skladanja. Danes vse skladbe, ki jih izda pod svojim imenom, v celoti napiše sama, pri produkciji in aranžiranju pa ji pomaga Franci Zabukovec. Do sedaj ste lahko že slišali njeni skladbi S tabo in Smisel. 

ANJA BAŠ – Skušnjeva AnjaBasSkusnjava.mp3

 
Anja trenutno nastopa s skupino Rock Partyzani in se hkrati intenzivno posveča tudi solo karieri. Novi single Skušnjava je korak v tej smeri.