Foto: Bojan Stepančič
In vsako leto, ko rodi se spet pomlad…
18. maj, 2013
Foto: Jani Turk
Toxine predstavili prvenec Ever Wordless
20. maj, 2013

Anu s prvim singlom Dekle z naslovnice

Foto: Gašper Pintarič

Foto: Gašper Pintarič

Anu je novo ime na slovenski popularno glasbeni sceni. Mlada, živahna, optimistična vokalistka s prepoznavnimi kodri prihaja iz Velenja. Čeprav ni obiskovala glasbene šole, si je že od malega želela postati pevka. 

Tako so bile žrtve njenih navideznih nastopov vse domače kuhalnice in krtače za lase. V srednješolskih letih je sodelovala z različnimi zasedbami, ima pa tudi nekaj mednarodnih izkušenj, saj se je predstavila na nekaj nastopih po Nemčiji. Pa vendarle je tisti pravi začetek prišel leta 2012, ko je spoznala basista – tudi Velenjčana – Miho Korena, s katerim sta že ustvarila prvi singel Dekle z naslovnice, za katerega v kratkem pričakujemo videospot, pripravljata pa tudi material za njen prvenec.
 
Anu pa se ne spoprijema samo s petjem, pač pa za svoje pesmi piše tudi besedila, ki prinašajo močna sporočila in večinoma avtobiografske zgodbe. Tako lahko tudi ob poslušanju pesmi Dekle z naslovnice spoznate delček Anu. Razpoloženjski funky-soul, podkrepljen z jazzy kitaro in klavirjem, pa vas bo zagotovo zapeljal v nežno plesno pozibavanje. 

ANU – Dekle z naslovnice AnuDekleznaslovnice.mp3