Simpatico predstavljajo Maribor zjutraj
6. maj, 2020
Torul z novim singlom You and Me
8. maj, 2020

Anzhe predstavlja Zate bi

Anže Gregorič – Anzhe se po krajšem premoru vrača z novim singlom in ima nekaj Zate.

“Zate bi” je Anzhetova nova pesem, ki bi jo po njegovih besedah lahko vsak partner zapel svoji izbranki. Za besedilo in melodijo je poskrbel sam, aranžma pa je delo Petra Ošlaja. Vokali in kitare za pesem so posneti v Anzhetovem domačem studiu, saj zaradi karantene, snemanje drugje ni bilo mogoče. Naslednja zanimivost pa je videospot, ki je zaradi karantene prav tako posnet doma. Še več, Anzhe ga je posnel čisto sam. Končni izdelek je torej kombinacija posnetkov v studiu, avtu, doma pred kaminom in v naravi. Kot ponosen Kranjskogorčan priznava, da izbira lepih kotičkov v naravi ni bil izziv, saj gre za enega najlepših koncev Slovenije. Za dober posnetek ob jezeru Jasna praktično potrebuješ samo dobro svetlobo.

 

 

Kot glasbenik, ki se preživlja izključno z nastopanjem v živo, …

… se seveda sprašuje, kdaj bo spet lahko nastopal in kakšne finančne posledice bo to pustilo pri organizaciji dogodkov. Anže verjame, da bo spet vse kot je bilo, čeprav na malenkost drugačen način. O planih za prihodnost pa glasbenik pove še: “V pripravi je že nov singel z naslovom ‘Men si kul’, ki ga bom po vsej verjetnosti snemal z novim producentom, ki je tudi moj idol iz srednješolskih let. Časa za ustvarjanje imamo glasbeniki trenutno dovolj.”

Anzhe singel “Zate bi” izdaja po kar treh letih premora

Kako to? “Prvič zaradi neustreznih besedil. Vse pesmi sem namreč preuredil vsaj nekajkrat in nikoli nisem bil zadovoljen z besedili. Po konstantni želju po izboljšanju, sem našel tudi rešitev in zdaj zase lahko rečem, da imam sistem za pisanje besedil, ki mi ustreza. Drugi razlog je v sami organizaciji, od iskanja menedžerja do sestankovanja, ki ni prineslo plodov,” je povedal glasbenik. In dodaja še, da je en izmed razlogov tudi izbira pravega producenta, saj kot prav, za “male ribe” nihče nikoli nima časa.

 

 

Kljub temu, da so minila že tri leta, pa je njegov zadnji singel v teh dneh, ko vsi potrebujemo nekaj pozitivnega, še kako aktualen, saj nosi naslov “Pozitiven song”. Pesem nosi optimistično sporočilo in je super izbira za poslušanje v času karantene. Ob gledanju videospota pa se vam bo na usta zagotovo prikradel tudi nasmešek.