Foto: Blaž Korenč
Logaško poletje zaključuje desetdnevno dogajanje
29. avgust, 2012
Slovenski Metal bo spet zatresel tla na Metal Krampu
29. avgust, 2012

Avven v ustvarjanju materiala za novi album

Foto: Nejc Hötzl

Foto: Nejc Hötzl

Avven trenutno vse svoje moči usmerjajo v pripravo novih komadov, ki bodo našli mesto na njihovem tretjem albumu.
Včeraj so Avven za vse svoje Facebook fane objavili ekskluzivno sporočilo, ki se glasi:
» Pretekli vikend spet preživeli v našem placu. Ideje padajo na kup. Kako opisati nove komade? Radikalna fuzija, preplet  novega in starega, digitalno – akustično, poudarek na bistvenem, ENERGIJA. Res uživamo. Komaj čakamo da damo v svet.«
Po poletnih koncertih, od katerih naj omenimo zgolj nastop na glavnem odru Metalcampa ter odmevni nastop na festivalu Ko Radovljica zaživi, se Avven torej ponovno za kratek čas umikajo iz koncertnih odrov, saj bodo naslednje tedne preživeli v domačem studiu.
Po objavi zgornjega sporočila pa se je že začela razprava in razhajanja med njihovimi fani, ki na eni strani obravnavajo razvijanje njihove glasbe, po drugi strani pa so do tega zadržani.
S kitaristom Gašperjem smo spregovorili nekaj besed o načrtih za naslednje mesece: »V načrtu imamo snemanje dveh novih komadov, ki jih bomo izdali že pred izidom celotnega albuma, predvidoma že s koncem letošnjega leta. Album bo izšel predvidoma v sredini naslednjega leta.« Kaj pa meni o prej omenjeni debati med poslušalci? »Zavedamo se, da morda kateremu od naših dolgoletnih fenov nove stvari ne bodo tako všeč, zagotovo bomo koga presenetili. Novi album bo precej bolj sodoben, kar se tiče same produkcije in zvoka, hkrati pa naša glasba ostaja melodično močna, ohranjamo našo glavno značilnost. Dejansko se ne obremenjujemo s tem, ker res uživamo v ustvarjanju novih komadov. Ničesar ne delamo na silo, vse je nek naravni proces, ki ga doživljamo. Če se držiš tega, ne moreš zgrešiti.«

Avven trenutno vse svoje moči usmerjajo v pripravo novih komadov, ki bodo našli mesto na njihovem tretjem albumu.
Včeraj so Avven za vse svoje Facebook fane objavili ekskluzivno sporočilo, ki se glasi: “Pretekli vikend spet preživeli v našem placu. Ideje padajo na kup. Kako opisati nove komade? Radikalna fuzija, preplet  novega in starega, digitalno – akustično, poudarek na bistvenem, ENERGIJA. Res uživamo. Komaj čakamo da damo v svet.” Po poletnih koncertih, od katerih naj omenimo zgolj nastop na glavnem odru Metalcampa ter odmevni nastop na festivalu Ko Radovljica zaživi, se Avven torej ponovno za kratek čas umikajo iz koncertnih odrov, saj bodo naslednje tedne preživeli v domačem studiu. 

Po objavi zgornjega sporočila pa se je že začela razprava in razhajanja med njihovimi fani, ki na eni strani obravnavajo razvijanje njihove glasbe, po drugi strani pa so do tega zadržani. 

S kitaristom Gašperjem smo spregovorili nekaj besed o načrtih za naslednje mesece: “V načrtu imamo snemanje dveh novih komadov, ki jih bomo izdali že pred izidom celotnega albuma, predvidoma že s koncem letošnjega leta. Album bo izšel predvidoma v sredini naslednjega leta.” Kaj pa meni o prej omenjeni debati med poslušalci? “Zavedamo se, da morda kateremu od naših dolgoletnih fenov nove stvari ne bodo tako všeč, zagotovo bomo koga presenetili. Novi album bo precej bolj sodoben, kar se tiče same produkcije in zvoka, hkrati pa naša glasba ostaja melodično močna, ohranjamo našo glavno značilnost. Dejansko se ne obremenjujemo s tem, ker res uživamo v ustvarjanju novih komadov. Ničesar ne delamo na silo, vse je nek naravni proces, ki ga doživljamo. Če se držiš tega, ne moreš zgrešiti.”