Foto: Marko Cotič
Na lepem prijazni predstavljajo videospot Tudi če se vrnemo nazaj
5. april, 2013
Skupina Niet na videointervjuju
7. april, 2013

Aynee z gosti na Vrhniki

Aynee se bo po dveh letih na Vrhniki predstavila na drugem samostojnem koncertu. Vrhniški samostojni koncerti so nastali po vrnitvi Aynee k avtorski glasbi in samostojnemu ustvarjanju.

Udeležila se je mnogih slovenskih festivalov, kot sta Ema in dvakrat Slovenska popevka. Njena skladba Si to ti je bila izbrana na razpisu radia Val 202 – Imamo dobro glasbo. Na mednarodnem kantavtorskem festivalu Kantfest je bila nagrajena dvakrat: v letu 2011 s srebrno in v letu 2012 z zlato kanto. 
 
Na koncertu se bo predstavila z novejšimi pesmimi, ki so nastale po prvi plošči. Nekaj jih je že izdanih na drugi plošči, večina pa jih še čaka na izdajo na tretji plošči.
 
Nastopa s pomočjo "looperja", ki ga je v Sloveniji uporabila med prvimi. Gre za elektronski snemalnik, na katerega v živo pred občinstvom posname ritmične zvoke, ki služijo za podlago skladbe. V svetu sta najbolja znana uporabnika looperja KT Tunstall in Ed Sheeran, v Sloveniji pa ga najbolj intenzivno promovira prav Aynee. Koncert bo povezovala Brigita Žitko.
 
Gosti na koncertu:
Ženska vokalna skupina Lipa Litija deluje četrto leto v okviru Pevskega društva Lipa Litija, drugega najstarejšega pevskega društva pri nas. V skupini poje pod umetniškim vodstvom Anite Medvešek devet mladih, vendar pevsko dobro prekaljenih pevk. Imajo pester program, saj rade prepevajo od slovenskih ljudskih in umetnih pesmi, do popevk, filmske glasbe ter dalmatinskih pesmi. So že prave znanke na festivalu Slovo poletju, prvo leto z dalmatinskim programom, nato s Slovenskim oktetom, konec lanskega avgusta z rock skupino Bohem, v letošnjem letu pa pripravljajo koncert skupaj z ansamblom Roka Žlindre. Sinergija lepega zvena in dobre volje je bila opažena tudi na reviji izbranih skupin v Radovljici, regijskem tekmovanju v Krškem (srebrno priznanje) in Festivalu oktetov Kranj, kjer so prejele najvišjo oceno. 
 
Mladinski pevski zbor OŠ Antona Martina Slomška deluje že od leta 2000, ko je prvič zapel na otvoritvi te nove vrhniške šole. V tem času se je v zboru zamenjalo veliko pevcev, vsako šolsko leto odidejo stari in pridejo novi. Danes v zboru poje trideset pevcev, prepevajo na vseh šolskih prireditvah in redno sodelujejo na območnih revijah šolskih zborov na Vrhniki. Zbor vodi Helena Grbac.