Foto: Boštjan Tacol
Rufus Wainwright navdušil občinstvo v Cankarjevem domu
1. april, 2014
Foto: Marko Kogej
Jacksonovski tečaj plavanja na 15. Orto festu
3. april, 2014

Big Foot Mama v videu za balado Kratek stik

Foto: Samjan Koncar

Foto: Samjan Koncar

Big Foot Mama po dolgem času predstavljajo nov video izdelek! Pod budnim očesom režiserja Vena Jemeršića so posneli videospot za njihov aktualni singl – intimno, akustično balado Kratek stik!

V videospotu v vlogi odtujenega para nastopata Grega Skočir in Nina Kay, ki je odpela ženski del čutnega dueta Kratek stik. Od Bigfootov akustičnih balad sicer nismo najbolj vajeni, a Kratek stik je skladba, ki je kar klicala po videospotu, saj so jo fani skupine vzeli za svojo še preden je bilo govora o singlu. 
 
Režijo videospota so Bigfooti zaupali Venu Jemeršiću, ki je v preteklosti z njimi že ustvaril kar nekaj videopresežkov: videospote Neki sladkega, Garbage, Rola se, Še mal’ bolj dol. Videospot za sklabo Kratek stik govori o odnosu, ki je prepuščen samemu sebi. O otopelosti, ki pripelje do neizbežnega konca. Spominja nas na to, da je za zvezo treba narediti nekaj vsak dan in v vsakem trenutku – ljubezen je živa in jo je treba negovati. “Snemanje videospota za Kratek stik je bilo precej neobičajno za nas. Nismo vajeni, da bi Grega sam nastopal, čeprav se je to enkrat že zgodilo – v spotu Garbage, ki ga je prav tako režiral Ven Jemeršić. Tudi sam koncept videospota – vsakdanje življenje skupaj živečega para … Tako globoko intimno še nikoli nismo šli,” o novem video izdelku pravijo Bigfooti.
 
Videospot za skladbo Kratek stik bo predvidoma sklepno dejanje zadnjega studijskega albuma Big Foot Mame Izhod, ki je doslej že rodil uspešnice Slab spomin, Užitek na replay, Nor sigurno ne, Iskre, Pot iz trnja in Umazan dež. Prihodnje leto namreč za ljubljanske rokerje prihaja veličasten jubilej – 25 let obstoja!