Foto: Jernej Lasič
Flora & Paris s skladbo Jutranja rosa
7. marec, 2013
Legendarni John Digweed znova v Ambasadi Gavioli
8. marec, 2013

Big Band Hrošči in JK Soul z Why does it feel right? za dan žena

Skupina Big Band Hrošči se je odločila, da za letošnji praznik žensk podari vsem predstavnicam lepšega spola nekaj izjemnega, iz srca. Pesem, ki sporoča “jaz sem ženska”, je po mnenju Hroščev najboljše darilo za 8. marec.

Gre za zadnji projekt Big Banda Hrošči, ki je nastal v sodelovanju z elektronskim glasbenikom JK Soul in je pripravljen za mednarodno tržišče. Pesem Why Does it Feel Right? je swing fuzija jazza, hiphopa in dubstepa, pri njej pa sta glasova posodili dve izjemni pevki Maja Tripar in Alva Reček – Beology.

Ko je leta 1936 Kansas Joe McCoy svet obdaril z melodijo Why don’t you do right, si verjetno ni predstavljal, da jo bo poneslo na prestol najbolj vplivnih in navdihujočih jazz standardov. Tudi za JK Soula in Big Band Hrošči (The Bug Orchestra) pod vodstvom Denisa Beganovića – Kaykay je skladba predstavljala navdih, ki je združil nikoli slišano in nikoli videno v glasbeni presežek.

Swing-hiphop verzija z dubstep primesmi je kot novost v glasbenem svetu ustvarila pomen, ki je glede na dosežen rezultat izključujoč s pomenom naslova skladbe Why Does it Feel Right?. Rodilo se je namreč nekaj, kar je zelo prav.