Foto: Jani Ugrin
Hannah v videospotu za skladbo Straight into love
28. marec, 2013
Marko Pascal Rožman v singlu Ti
28. marec, 2013

Big foot mama in Pet ta hudih maja v Križankah

Foto: Luka Kaše

Foto: Luka Kaše

Za skupino Big foot mama je še eno zelo uspešno leto – leto, ki ga je zaznamoval sedmi studijski album Izhod. 17. maja bo minilo natanko eno leto od izida in fantje so se odločili njegov uspeh na ta dan kronati z velikim koncertom v ljubljanskih Križankah!

Po zelo odmevnih singlih Slab spomin, Užitek na replay, Pot iz trnja in Umazan dež, ki jih je dal album Izhod, je prišel čas za petega. Bigfooti so izbrali skladbo Nor sigurno ne: "Da bo ta skladba postala single, je bilo jasno že takoj po izidu albuma, saj je med vsemi naletela na največ občudovanja – verjetno zato, ker je tako drugačna, da je že malce nestandardna za Big Foot Mamo, in verjetno tudi zaradi besedila, v katerem se lahko najde vsak od nas," o novem singlu pravijo Big Foot Mama.
 
Bigfooti so si tokrat namesto pričakovane pledajde gostov in predskupin za Križanke zamislili drugačen koncept: na odru se jim bo pridružilo Pet ta hudih. "Na spletu se stalno pojavljajo posnetki, kjer naši fani igrajo naše komade. Zdijo se nam zelo zabavni in tako smo dobili idejo, da bi namesto standardnih VIP gostov na oder ljubljanskih Križank povabili po enega pevca, ritem kitarista, solo kitarista, basista in bobnarja, ki bi z nami v živo odigrali vsak po en komad," koncept pojasnjujejo Big Foot Mama.
 
Big Foot Mama bo tekom aprila na posebnem youtube kanalu zbirala prijave v obliki videoposnetkov. Sodeluje lahko kdorkoli: preprosto se posname, kako poje, igra kitaro, bas ali bobne ob poljubnem komadu Big Foot Mame in posnetek pošlje na youtube kanal. Posnetki bodo sproti objavljeni na spletni strani www.pettahudih.bigfootmama.net in vidni tudi na Facebook strani skupine.
 
Bigfooti bodo 21. aprila izbrali finaliste. Finale bo potekalo konec aprila, ko bodo izbrani finalisti dejansko zaigrali skupaj z Big Foot Mamo, člani benda pa bodo na koncu določili zmagovalce, torej po enega pevca, solo kitarista, ritem kitarista, basista in bobnarja. Zmagovalci bodo 17. maja z Big Foot Mamo na odru Križank odigrali vsak po en komad. Finalno dogajanje bo zabeležila tudi kamera, iz posnetkov pa bo nastala dnevna tv serija.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.