Foto: Stane Sršen
Janez Bončina Benč in Big Band RTV Slovenija s singlom Mr. Soul
10. december, 2013
Gašper Rifelj v tem predprazničnem času predstavlja video za skladbo Manj je več.
11. december, 2013

Big foot mama zaključuje leto 2013

Foto: Bruno Sedevčič

Foto: Bruno Sedevčič

Big foot mama leto 2013 zaključuje z velikim zadovoljstvom. Po svoje je bilo tudi to leto zgodovinsko, saj je promocija sedmega studijskega albuma Izhod dosegla višek. In sicer v ponovno polnih ljubljanskih Križankah. 

Tokratna posebnost koncerta je bil spletni natečaj Pet ta hudih, preko katerega so Bigfooti izbrali pet (oziroma šest) mladih neznanih glasbenikov, ki so se jim pridružili na odru v petih skladbah. 
 
Album Izhod je letos “dal” dva nova singla – Nor sigurno ne in Iskre, ki sta po lanskih uspešnicah Slab spomin in Užitek na replay ponovno naletela na odličen sprejem tako med oboževalci kot kritiki, radijskimi uredniki in celo tistimi, ki sicer Big Foot Mame ne poslušajo.
 
Leto 2013 pa bo Bigfootom ostalo v spominu tudi po številnih uspešnih koncertih širom Slovenije. Od vseh zagotovo najbolj izstopa nastop na festivalu Pivo in cvetje v Laškem, kjer se jim je na odru pridružil legendarni ameriški kitarist Warren Haynes iz skupin Gov’ Mule in Allman Brothers. Odigrali so skladbo Rockin In A Free World; in igrati s takšnim velikanom je bila za Bigfoote velika čast.
 
Gotovo pa ne bodo pozabili tudi prvega koncerta v letu – na smučišču Kope, kjer jih je sneg dobesedno zamedel na odru. Hujšega mraza še niso doživeli, a jih je ogrevalo dejstvo, da jih je kljub mrazu tja gor prišlo poslušat tisoč ljudi.
 
Do konca leta Big Foot Mamo čaka še nekaj koncertov – 14.12. jih lahko slišite v Sežani (Krasovanje 2014), 16.12. se odpravljajo v Francijo na Knock out ski opening, 20.12. nastopajo v Prečni pri Novem mestu (Klub Lukna), dan kasneje, 21.12., v Kamniku (Čas veselja), 28.12. pa jih lahko vidite in slišite v Krškem.
 
Big Foot Mama so se od starega leta poslovili tudi z nastopom v oddaji Slikovitih 55 na TV Slovenija preteklo nedeljo kot bend, ki je v zadnjih 20 letih nastopil v tako rekoč vseh glasbenih oddajah te televizije.
 
Big Foot Mama pa kujejo že nove načrte za leto 2014, iz albuma IZHOD bo izšel še zadnji singel. A več o tem prihodnje leto!


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.