Elí s singlom Vztrajam
9. maj, 2013
Alex Volasko z novim singlom Tvoji nasmehi
9. maj, 2013

Bilbi s skladbo 505 z albuma Drobne slike

Če odpremo zaprašeno skrinjico naše jugonostalgije, skorajda ne moremo mimo kokte, cedevite, bajeder, životinjskega carstva, ledenih kock in tistih trdih, pisanih bonbonov, s temno črto na sredini, o katerih prepeva Bilbi v svojem aktualnem singlu, 505. 

Nostalgija skozi otroške oči: poletja preživeta v otroških kolonijah, ob taborniških ognjih, prve kitare, prve ljubezni in morske bolezni. Kljub novemu tisočletju so mnoge od teh stvari še zmeraj z nami, predvsem pa je še zmeraj prisotno hrepenenje po ljubezni in boljših časih, morda celo bolj, kot kdajkoli prej.
 
Bilbi: "Skladba je nastala nekega poletnega večera v Berlinu. Sanjarila sem o popolnem srečnem koncu  v hiški na obali. Naivnost te skladbe se me zmeraj znova dotakne in spomni na prvo poletno ljubezen, ko je vse bilo belo, medeno in neskončno."
BILBI – 505 bilbi505.mp3
 
Med uspešno aprilsko koncertno turnejo je Bilbi povsem obnorela slovenske odre z popolnoma svežo glasbeno ekipo prekaljenih glasbenikov, združenih pod imenom Direktorji, ki s pridihom svežega vetra naslikajo vse Drobne slike in nove skladbe s prefinjeno mero porednosti, nostalgije in rock and rolla stare šole.
 
S prenovljeno ustvarjalno ekipo se že pridno snemajo nove Bilbi skladbe in v kratkem lahko pričakujemo nov singl, ki bo nakazal smernice novega Bilbi albuma.